Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΑΝΕΣΤΗΣ ΖΑΡΙΦΕΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΛΗΣ, “ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ 2013”






Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 12 Μαΐου στο Αθλητικό Κέντρο Λαγυνών οι αγώνες του Διεθνούς Τουρνουά Εφήβων – Νεανίδων – Κορασίδων Ολυμπιακής Ελληνορωμαϊκής και
Ελεύθερης Πάλης, “ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ 2013”. Στους Διεθνείς αγώνες συμμετείχαν συνολικά 300 αθλητές από 10 χώρες (Ισπανία, Κύπρο, Αυστρία, Σερβία, Ισραήλ, Αλβανία, fyrom, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κιργιστάν), προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους φίλους του αθλήματος.
Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 12 Μαΐου στο Αθλητικό Κέντρο Λαγυνών οι αγώνες του Διεθνούς Τουρνουά Εφήβων – Νεανίδων – Κορασίδων Ολυμπιακής Ελληνορωμαϊκής και
Ελεύθερης Πάλης, “ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ 2013”. Στους Διεθνείς αγώνες συμμετείχαν συνολικά 300 αθλητές από 10 χώρες (Ισπανία, Κύπρο, Αυστρία, Σερβία, Ισραήλ, Αλβανία, Π.Γ.Δ.Μ., Ρουμανία, Βουλγαρία, Κιργιστάν), προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους φίλους του αθλήματος.
Σε αυτό το τουρνουά πήρε μέρος από το παλαιστικό κέντρο Εορδαίας ο Ανέστης Ζαριφές στα 85 κιλά ο οποίος κατάφερε μάλιστα να κατακτήσει και το ασημένιο μετάλλιο.
Ο νεαρός αθλητής μας δήλωσε για αυτή την επιτυχία του « ήταν το πρώτο διεθνές τουρνουά που πήρα μέρος και η πρώτη φορά που αγωνίστηκε με ξένους αντιπάλους. Πάλεψα καλά και κατάφερα να φτάσω στο τελικό και εκεί έχασα στις λεπτομέρειες, αφού έκανα κάποια λαθάκια που τα εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος. Ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία. Πλέον στόχος μας είναι το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Μαυροβούνιο σε ένα μήνα. Θα δουλέψουμε πιο σκληρά και ίσως μερικές φορές η ήττα είναι πιο καλή από τη νίκη».
Ο προπονητής του Ιορδάνης Κωνσταντινίδης από την πλευρά του δήλωσε «ο Ανέστης πήγε πολύ καλά αν και ήταν η πρώτη του συμμετοχή και στόχος μας είναι το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Μαυροβούνιο σε ένα μήνα. Κάνουμε μια προσπάθεια να φέρουμε και τα άλλα παιδιά της Εθνικής εδώ στην Πτολεμαΐδα για μια κοινή προετοιμασία σε συνεννόηση με την ομοσπονδία. Κάναμε ήδη μια συζήτηση με το πρόεδρο το Κώστα Θάνο αλλά πρέπει να λύσουμε κάποια ζητήματα με τα παιδιά γιατί πέφτουν πάνω στη εξετάσεις και άρα τι άνεση έχουν με τις ημερομηνίες. Αν λυθούν πιστεύω ότι θα έρθουν. Οι αγώνες αυτοί δυναμώνουν τον Ανέστη ακόμα περισσότερο. Σε αυτή την ηλικία χρειάζονται να κάνουν πολλούς αγώνες για να ανέβουν αθλητικά. Αν πάμε καλά στο πανευρωπαϊκό στη συνέχεια υπάρχει και το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Αύγουστο. Εγώ όσο και ο Τάσος Παπαδόπουλος θα θέλαμε να πούμε ότι στο παλαιστικό κέντρο Εορδαίας οι εγκαταστάσεις είναι πάρα πολύ καλές και κάνω μια πρόσκληση σε όλα τα παιδιά να έρθουν να δουν την πάλη από κοντά  και να ασχοληθούν με τη πάλη που είναι ένα άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα».



ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG