Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Δ.Ε.ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ- ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΡΙΤΕΞ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα πλαίσια των πολύχρονων προσπαθειών του Δήμου Εορδαίας και της ΔΕΤΗΠ για την ανάπτυξη θερμοκηπιακών καλλιεργειών με χρήση Τηλεθέρμανσης, ο Πρόεδρος και στελέχη της ΔΕΤΗΠ και Γεωπόνος της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας, επισκέφθηκαν την Τρίτη 30/4/2013 την εταιρεία AGRITEX Ενεργειακή ΑΕ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, προκειμένου να ενημερωθούν τόσο για την ενεργειακή τεχνολογία που εφαρμόζεται όσο και για τις τεχνολογίες παραγωγής των προϊόντων.
Η AGRITEX Ενεργειακή (http://www.agritex.gr/) είναι μία αγροτική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που αξιοποιεί την τεχνολογία της συμπαραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από φυσικό αέριο ώστε να χρησιμοποιεί την παραγόμενη θερμότητα για τις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις της και να πωλεί την ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο.
Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας αποτελούνται από:

1. υαλόφρακτο, υπέρ-αυτόματο θερμοκήπιο, 100 στρεμμάτων, στο οποία παράγεται με υδροπονικό τρόπο τομάτα σε τσαμπί

2. μονάδα συμπαραγωγής ενέργειας ισχύος 4,8 MW ηλεκτρικής και 6 MW θερμικής ενέργειας.
Η αποστολή ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας κ. Χάιτα Β. για όλα τα στοιχεία παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων, ίδρυσης και λειτουργίας της εταιρείας και δυνατοτήτων ανάπτυξης του κλάδου στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΤΗΠ

Κουσίδης Νικόλαος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Εορδαίας