Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινά η ανάπλαση της βόρειας εισόδου και του ΕΑΚ Πτολεμαΐδας (Πτολεμαίος)




Την έναρξη υλοποίησης δύο σημαντικών έργων αναπλάσεων για την πόλη της Πτολεμαΐδας σηματοδότησε η υπογραφή της σύμβασης των έργων από τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και τους αναδόχους των έργων.
Πρόκειται για το έργο “Ανάπλαση  Βόρειας Εισόδου Πτολεμαΐδας” προϋπολογισμού μελέτης ύψους 3.300.000,00 ευρώ και το έργο “Ανάπλαση του ΕΑΚ Πτολεμαΐδας” προϋπολογισμού 720.000,00 ευρώ.
Το σημαντικό, όπως τόνισε η δήμαρχος Π. Βρυζίδου είναι ότι, τα δύο έργα θα κατασκευαστούν με πολύ μικρότερο προϋπολογισμό λόγω των εκπτώσεων που έδωσαν οι ανάδοχοι των έργων, με αποτέλεσμα για το μεν έργο ανάπλασης της Βόρειας Εισόδου ο προϋπολογισμός να διαμορφώνεται στα 1.845.623,02 €, ενώ το συμβατικό αντικείμενο του έργου της ανάπλασης του ΕΑΚ να διαμορφώνεται στο ποσό των 669.599,98 ευρώ.
Την χαρά της για το γεγονός ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ένταξη των δύο αυτών σημαντικών έργων στο ΕΣΠΑ και ξεκινά υλοποίησή τους, εξέφρασε η δήμαρχος, καθώς όπως σημείωσε, η σημερινή εικόνα της συγκεκριμένης περιοχής αδικεί την πόλη, παρότι διαθέτει ωραίες γειτονιές. Το έργο ανάπλασης της Βόρειας Εισόδου έχει μεγάλη σημασία γιατί θα αναβαθμιστεί η περιοχή πέριξ των Εργατικών Κατοικιών, τόνισε και πρόσθεσε ότι το έργο αυτό θα αναδείξει και το χώρο του πάρκου που βρίσκεται απέναντι από το Σχολή της Δημοτικής Αστυνομίας και δίπλα στο Πάρκο όπου κατασκευάστηκε από τη ΔΕΗ το Μνημείο των Λιγνιτωρύχων και θα καταστήσει γενικότερα πιο λειτουργική για τους πολίτες τη συγκεκριμένη περιοχή.
Αναφερόμενη στο έργο ανάπλασης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, που βρίσκεται επίσης στη συγκεκριμένη περιοχή, είπε ότι εκτός από το ότι θα αναβαθμίσει  αισθητικά το ΕΑΚ θα εξυπηρετεί πιο αποτελεσματικά τους πολίτες που αθλούνται εκεί καθημερινά. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιωτίδη και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Χρήστο Κεσκερίδη με τη συμβολή και υποδείξεις των οποίων ολοκληρώθηκε η καταγραφή των αναγκών στις συγκεκριμένες περιοχές της πόλης και σχεδιάστηκε η ανάπλασή τους.
Την ικανοποίησή του για την έναρξη αυτών των δύο μεγάλων έργων εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης, ο οποίος επισήμανε ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο ΕΑΚ έγιναν με τις υποδείξεις του κ. Κεσκερίδη και πρόσθεσε ότι στο χώρο του ΕΑΚ θα κατασκευαστεί περιπατητικός διάδρομος για να μην καταστρέφεται ο χώρος του ποδοσφαίρου, χώρος για να κάνουν skateboard τα παιδιά, καθώς και παιδική χαρά. Ευχαρίστησε επίσης τη δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για την αγαστή συνεργασία για την ολοκλήρωση των μελετών του έργου, καθώς επίσης την τεχνική υπηρεσία του δήμου.
Τόσο ο πρόεδρος της αναδόχου εταιρείας η οποία ανέλαβε το έργο ανάπλασης της Βόρειας Εισόδου, Χρήστος Καρκαντός, όσο και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε το έργο ανάπλασης του ΕΑΚ, Ευάγγελος Σεκκουλίδης, διαβεβαίωσαν από την πλευρά τους ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των έργων και να παραδοθούν εντός του προβλεπόμενου χρόνου.
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ