Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Τετάρτη 11/12/13_Ιδιαίτερες προβολές ταινιών από την Κινηματογραφική Ομάδα Πτολεμαΐδας στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

www.eordaia.org

11.12.13  Μια σημαδιακή ημερομηνία για μια ιδιαίτερη προβολή στο πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας με είσοδο ελεύθερη.
Η ώρα έναρξης θα τηρηθεί αυστηρά ώστε να μην ξεφύγουμε χρονικά.


*Το Α μέρος περιέχει ταινίες Πειραματικές, σπουδαστικές και video art ταινίες.
* To B μέρος περιέχει 3 ταινίες (1 δράμα, 1 κωμωδία και 1 μυστήριου). Οι ταινίες συμμετείχαν επίσης και στο φεστιβάλ της Δράμας.
* Το Γ μέρος περιέχει την ταινία που γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Πτολεμαΐδα με συντελεστές από την πόλη. Επίσης την ταινία που πήρε το βραβείο σκηνοθεσίας ενώ για το κλείσιμο μια τολμηρή ταινία τρόμου-σπλάτερ για γέρα στομάχια. (Οι ταινίες είναι ακατάλληλες για παιδιά κάτω των 18).

**"Το μήλο του Σαμαρείτη" είναι η ταινία που γυρίστηκε στην Πτολεμαΐδα από συντελεστές που ζουν στην πόλη. Το σημαντικό είναι ότι έγινε με μηδενικό Budget και δεν υπήρχε κάποια μεγάλη εταιρία παραγωγής αλλά το μεράκι των συντελεστών της. Στην ταινία κάναν πέρασμα πολλοί πολίτες της Πτολεμαΐδας και πολλά μέλη της κινηματογραφικής ομάδας.  Η ταινία κέρδισε τιμητική διάκριση στο φεστιβάλ AIDFF της Αθήνας και προβλήθηκε στην γεμάτη αίθουσα του ιδρύματος Μιχάλη Κακογιαννη. Η ταινία δεν είναι "χαρούμενη" αλλά καταπιάνεται στο κλίμα της εποχής και την οικονομική κρίση. Περισσότερα στην μέρα της προβολής.