Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

¨ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ¨ ΣΕ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗ-Μικτή Χορωδία ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ-Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης «Οι Μακεδνοί»-Μικτή Πολυφωνική Χορωδία του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας

Synandisi Xorodion
Συνάντηση χορωδιών

Δύο μουσικές εκδηλώσεις υπό τον τίτλο ¨ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ¨ συνδιοργανώνουν το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΔΕΗ Α.Ε. την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή της Μεικτής Χορωδίας ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ, της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης «Οι Μακεδνοί» και της Πολυφωνικής Χορωδίας του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας και τελούν υπό την αιγίδα των Δήμων Κοζάνης και Εορδαίας.


Στην Κοζάνη η Συνάντηση των Χορωδιών θα γίνει στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, 13/12/2013 και ώρα 20:30 ενώ στην Πτολεμαΐδας θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο 14/12/2013 και ώρα 20:15.



Στην Κοζάνη η Συνάντηση των Χορωδιών θα γίνει στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, 13/12/2013 και ώρα 20:30 ενώ στην πόλη της Πτολεμαΐδας θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο 14/12/2013 και ώρα 20:15.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη
Μικτή Χορωδία ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ: Η Χορωδία της ΔΕΗ ΑΕ ιδρύθηκε το 1978, από μια ομάδα υπαλλήλων της και σταδιακά στελεχώθηκε και συμπληρώθηκε και από συγγενείς και φίλους τους, με κοινή την αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι. Στη συνεχή δραστηριότητα της, όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερε να αναπτύξει μια πολύ σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα της Πατρίδας μας, συμμετέχοντας, είτε σε αυτόνομες συναυλίες και ρεσιτάλ, είτε σε Χορωδιακά Φεστιβάλ, αλλά και συμπράττοντας με πολλές άλλες ονομαστές Χορωδίες και Ορχήστρες, σε όλη την Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με μεγάλους Έλληνες συνθέτες, με επώνυμους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς, καθώς και με πολλούς λυρικούς καλλιτέχνες. Έχει, επίσης, εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα της Ελλάδας και έχει λάβει μέρος σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, όπως π.χ. σε τελετές έναρξης και λήξεις των Ολυμπιακών & Παραολυμπιακών αγώνων. Το πλούσιο ρεπερτόριό της αποτελείται από έργα διαφόρων εποχών (από προκλασικό τραγούδι μέχρι και τη σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μουσική), έχει δε διακριθεί σε έργα Ελλήνων συνθετών και σε Δημοτικά τραγούδια.
Σήμερα, 35 χρόνια μετά, η Χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, αριθμεί περί τα 40 ενεργά μέλη.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Χορωδίας ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, από τον Φεβρουάριο του 2005, είναι ο Μαέστρος κ. Κωστής Κωνσταντάρας.
Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης «Οι Μακεδνοί»:
Η χορωδία αριθμεί περίπου 35 μέλη με επικεφαλής τον μαέστρο  κ. Βαγγέλη Βέττα.  Στα πάνω από 10 χρόνια λειτουργίας του χορωδιακού τμήματος  έχουν  διοργανωθεί  αρκετές εκδηλώσεις στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, όπως εορταστικές παραστάσεις με κάλαντα του δωδεκαημέρου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς επίσης και μια εκδήλωση με τίτλο “εις την πόλιν”, ένα ταξίδι στη μουσική της“καθ’ ημάς Ανατολή” με τραγούδια και ύμνους από την Κωνσταντινούπολη όπου και απέσπασε άριστες κριτικές. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις άλλων συλλόγων και φορέων της πόλης, ενώ δεν είναι λίγος ο αριθμός συμμετοχών σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε τοπικά κανάλια  με την ευκαιρία θρησκευτικών και εθνικών εορτών, αφού μπορεί να παρουσιάσει τραγούδια με ανάλογο περιεχόμενο. Παράλληλα συνοδεύει τις εκδηλώσεις των χορευτικών τμημάτων τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια.
Μικτή Πολυφωνική Χορωδία του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας: ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του έτους 2000 με πρωτοβουλία και ενέργειες του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ωδείου κ. Βαλεντίνου Γ. Πατρικίδη.
Η πρωτοβουλία αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από μια ομάδα φιλόμουσων κατοίκων.
Πολύ σύντομα λοιπόν η Πολυφωνική Πτολεμαΐδας πλαισιώθηκε από ένα σημαντικό αριθμό πολιτών, ανεξαρτήτως ηλικίας και μουσικών γνώσεων.
Βαθμιαία διαμορφώνεται σε ένα μουσικό εργαστήρι και δημιουργεί μια πρωτότυπη για τα δεδομένα της πόλης και της ευρύτερης Περιφέρειάς μας καλλιτεχνική οικογένεια, ενηλίκων, ερασιτεχνών χορωδών.
Σήμερα αριθμεί περί τα 45 μέλη.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου και της Πολυφωνικής  είναι ο συνθέτης & πιανίστας κ. Τσαβδαρίδης Λάζαρος Παρουσιάζει έργα γενικού ρεπερτορίου, ελληνικού και ξένου κλασσικού και έντεχνου τραγουδιού.


Γραφείο Τύπου