Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - 12/12/1993 - 12/12/2013

"20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ" - 3000 ΝΕΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΆ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ - ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ





20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ (ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ)

WWW.EORDAIA.ORG

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 20ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΤΗΠ: Να υπερασπίσουμε το αγαθό της τηλεθέρμανσης


DSC04386

3.000 νοικοκυριά συνδέθηκαν με το δίκτυο την τελευταία διετία

Στο μεγάλο επενδυτικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό έργο της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας αλλά και στον προγραμματισμό σύνδεσης των Εργατικών Κατοικιών και του Οικισμού Καρδιάς με το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης, καθώς και κοινοτήτων που βρίσκονται κοντά στον αγωγό μεταφοράς, αναφέρθηκε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης.
Η κ. Βρυζίδου εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή της δημοτικής αρχής που παρέλαβε σε λειτουργία ένα τέτοιο σημαντικό έργο, μια επιχείρηση που δεν σταμάτησε να προγραμματίζει και να επενδύει ποτέ και κυρίως διότι πρόκειται για ένα έργο που σήμερα, περισσότερο από ποτέ το χρειάζεται ο κόσμος της περιοχής, καθώς άνεργοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι δεν θα μπορούσαν να θερμαίνονται εάν δεν υπήρχε η τηλεθέρμανση λόγω της κρίσης και του υψηλού κόστους του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς έχει τη χαμηλότερη πανελλαδικά τιμή και με 500 ευρώ μπορεί να θερμανθεί μια κατοικία, για τη θέρμανση της οποίας θα απαιτούνταν διπλάσιο ποσό.
Η δήμαρχος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το έργο που ξεκίνησε το 1993 με 260 συνδέσεις, ενώ έδωσε έμφαση στην επέκταση του δικτύου της Τηλεθέρμανσης στα επόμενα χρόνια, και κυρίως στις 1300 νέες συνδέσεις που έγιναν στην περίοδο της δικής της περιόδου, το 2012, με συνέπεια να απολαμβάνουν τηλεθέρμανση άλλες 3.000 οικογένειες της Πτολεμαΐδας.
Αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση που κατέθεσε η επιχείρηση για χρηματοδότηση της νέας επέκτασης στον οικισμό Καρδιάς και στις Εργατικές Κατοικίες, έργο προϋπολογισμού 5,5 εκατομ. ευρώ, στην ολοκλήρωση του αγωγού μεταφοράς θερμικής ενέργειας από τον ΑΗΣ Καρδιάς και των αντλιοστασίων. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η σημαντική πορεία της Τ/Θ δεν επιβεβαιώνεται μόνο από την ανταπόκριση του κόσμου και τα άμεσα οφέλη αλλά και από την αποτελεσματικότητα και την υλοποίηση έργου ύψους 32 εκατομ. ευρώ, αλλά και το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός αυτός τονώνει την αγορά, δημιουργεί θέσεις εργασίας, δημιουργεί άλλα οικονομικά δεδομένα στην περιοχή.
Στόχος, πρόσθεσε, είναι να συνεχιστούν οι επενδύσεις της ΔΕΤΗΠ κι αυτά τα δύσκολα χρόνια με χρηματοδοτήσεις και ίδια συμμετοχή και κάλεσε όλους σε συστράτευση και αγώνα «ώστε να διατηρήσουμε αυτό το έργο», επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να στηρίζουμε όλοι αυτό το έργο και να ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας (ως καταναλωτές) ώστε να είναι βιώσιμο το έργο.»
Η κ. Βρυζίδου έκανε μνεία και στα προβλήματα που αντιμετώπισαν πολλές οικογένειες οι οποίες δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην εξόφληση των λογαριασμών προς την επιχείρηση, επισημαίνοντας ότι με μεγάλη προσπάθεια από πλευράς διοίκησης και εργαζομένων έγινε ρύθμιση οφειλών, με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει μόλις 10 συνδέσεις σε εκκρεμότητα οι οποίες και εξετάζονται, ώστε «να μην υπάρχει καμία κομμένη σύνδεση και να μην στερείται ο κόσμος το αγαθό της τηλεθέρμανσης αυτή τη δύσκολη περίοδο».
Ευχαρίστησε τέλος τη διοίκηση και το προσωπικό της επιχείρησης για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά, τις άριστες επιδόσεις τους και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την επέκταση του έργου και κάλεσε τον κόσμο να αξιολογήσει το έργο της επιχείρησης.
Το χαμηλό κοστολόγιο της τηλεθέρμανσης υπογράμμισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΤΗΠ, Νικόλαος Κουσίδης, λέγοντας ότι «είμαστε η φθηνότερη τηλεθέρμανση της Ελλάδας και μεταξύ των φθηνότερων της Ευρώπης», πράγμα που όπως είπε, «αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στις δύσκολες μέρες που περνά ο κόσμος.» Τόνισε επίσης ότι επί 4 χρόνια παραμένει σταθερό το τιμολόγιο της ΔΕΤΗΠ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την απόφαση αυτή «μέγα επίτευγμα», παρά το γεγονός ότι παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια ανεξόφλητοι λογαριασμοί.
Ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επικείμενη δημοπράτηση του έργου επέκτασης του δικτύου στις Εργατικές Κατοικίες και τον οικισμό Καρδιάς, καθώς επίσης στο έργο κατασκευής νέων εναποθηκευτών θερμότητας και στον προγραμματισμό επέκτασης του δικτύου σε κοινότητες πέριξ της πόλης.
Ως το πιο σημαντικό επίτευγμα των δημοτικών αρχών των τελευταίων χρόνων χαρακτήρισε την τηλεθέρμανση το μέλος της διοίκησης της επιχείρησης, Πελαγία Ιωσηφίδου- Κωνσταντινίδου, δίνοντας μάλιστα έμφαση στα περιβαλλοντικά οφέλη από τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης και κάλεσε όλους να εργαστούν για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και την περιφερειακή αρχή να κατατείνει τις προσπάθειές της στην κατεύθυνση αυτή, εν όψει της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ 
DSC01413 (2)