Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000 ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ '40» ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ





Έκλεισε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014, με μια όμορφη τελετή που ετοίμασαν μαθητές  άλλη μία πολύ πετυχημένη έκθεση του Παλαιοντολογικού  Ιστορικού Μουσείου Πτολεμαΐδας.
Η έκθεση "οι δικοί μας ήρωες στο έπος του '40".Ήταν μία έκθεση που προγραμματίστηκε και σχεδιάστηκε από το προσωπικό του στο Παλαιοντολογικό και Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, με συντονίστρια την κ. Γκέκα και  σε συνεργασία με τους συλλέκτες : Απαζίδη Γεώργιο, Γούλα Κωνσταντίνο, Καλπακίδη Κωνσταντίνο και Παπαθανασίου Γεώργιο. 
Ήταν μια έκθεση προς τιμή των Εορδαίων που θυσιάστηκαν στα βουνά της Πίνδου. 
Τόσο  η μέρα των εγκαινίων, αλλά και όλη η διάρκεια της, ήταν ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία.
Για άλλη μια φορά η επισκεψιμότητα ήταν μεγάλη, οι επισκέπτες  ξεπέρασαν  τα 2000 άτομα. Το σημαντικό είναι πως μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, επισκέφθηκαν την έκθεση αυτή. Και είχαν την δυνατότητα να κάνουν ένα μάθημα ιστορίας διαφορετικό.


«Έχουμε  δημιουργήσει  τα τελευταία δυο χρόνια μια πολύ καλή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας. Και έχουμε καταφέρει το Μουσείο μας να γίνει  μοχλός εκπαίδευσης, εργαλείο γνώσης και τόπος για τη ψυχαγωγία των μαθητών.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω γι’ αυτό τους εκπαιδευτικούς, που επιλέγουν να φέρνουν τους μαθητές τους στο Μουσείο μας και να συμμετέχουν ενεργά στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. 
Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος της πραγματοποίησης της σημερινής μας εκδήλωσης, για να βραβεύσουμε τους μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν ενεργά στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα. 
Έχω την πεποίθηση πως τα τελευταία δύο χρόνια πέρασε από το Μουσείο μας σχεδόν όλη η εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου Εορδαίας και  είμαι πολύ περήφανη για αυτό. 
Εκτός βέβαια από τους μαθητές, η έκθεση προσέλκυσε και άτομα πολιτιστικών συλλόγων από διάφορα μέρη της Ελλάδος, όπως την Καρδίτσα, την Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Βέροια, τα Γρεβενά, τη Δράμα την Καβάλα και φυσικά σας θυμίζω πως στην έκθεση ξεναγήθηκαν και οι μουσικοί της Φιλαρμονικής του Μπουργκάς
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συγγενείς των ηρώων που μας εμπιστεύτηκαν, που μας τίμησαν και που μας συγκίνησαν με την συμμετοχή τους.
Έχουμε ευθύνη απέναντι σ' αυτούς τους ανθρώπους και φυσικά θα υπάρχει συνέχεια»

δήλωσε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Κρυσταλλίδου Θεοπίστη.
Στην τελετή λήξης της έκθεση συμμετείχαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου γυμνασίου, του 3ου , του 6ου και του 8ου δημοτικών σχολείων Πτολεμαΐδας. Και παρουσιαστήκαν τα έργα:

1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ:
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:  ΧΟΥΡΠΟΥΛΙΑΔΗ ΕΛΕΝΗ
ΑΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ: «ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΒΟΛΤΣΗ: «ΟΧΙ 1940»
ΜΑΡΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΄40»
ΕΦΗ ΛΑΖΑΚΙΔΟΥ: «ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940»
ΦΩΚΑΣ ΣΠΟΝΤΗΣ: «Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ»

3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΑΥΛΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΣΤ1
ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΟΝΤΕ: «ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940»
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: «Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ: ΜΑΝΟΥ ΑΓΑΠΗ, ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΤΣΑΒΔΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ: «ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ»
ΚΟΝΤΟΥΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ,
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ,
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ,
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΑΜΠΑΚΑΚΟΥ,
ΚΟΥΚΗ ΝΟΤΑ: «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ‘40»

8Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΔΑΣΚΑΛΑ: ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΤΜΗΜΑ Δ1
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΒΑΪΡΙΝΟΥ: «ΕΛΛΑΔΑ»
ΔΑΣΚΑΛΑ: ΣΙΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΤΜΗΜΑ ΣΤ1
ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ,
ΒΑΣΟΥΛΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ,
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΙΚΗΣ