Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ_ΕΠΙΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ_ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ_ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΕΡΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

«Η προσβασιμότητα λίγο ή πολύ όλους μας αγγίζει κάποια στιγμή της ζωής μας. Και αυτό θα πρέπει να γίνει και συνείδηση και φροντίδα μας.
Νοιαζόμαστε και μεριμνούμε γιατί είναι υποχρέωσή μας. Πρέπει όμως και οι πολίτες να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας, ότι με την αστυνόμευση και τη διαμαρτυρία δεν λύνονται τα προβλήματα.
Αυτό γίνεται από την καρδιά μας, από την ανθρωπιά μας,
από το φιλότιμό μας, από την παιδεία μας!».  

Βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=d6ZqsNjPckQ



Βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=9xb0Tq8lVGE





WWW.EORDAIA.ORG

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, 03/12/2013
ΠΡΟΣ: 1) Δήμαρχο Εορδαίας κα. Παρασκευή Βρυζίδου
2) Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
3) Δημοτικούς Συμβούλους Εορδαίας
ΨΗΦΙΣΜΑ
Κυρία Δήμαρχε,
Σήμερα 03 Δεκέμβρη 2013, Παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και ο Σύλλογος καθηγητών και οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ σας καταθέτουμε κοινό ψήφισμα.
Αυτό που σήμερα ζητάμε να λυθεί άμεσα είναι το θέμα της πρόσβασης, πράγμα το οποίο σας το έχουμε επισημάνει πάρα πολλές φορές. Δεν δεχόμαστε να επικρατεί αυτή η αναρχία (τραπεζοκαθίσματα, στενά πεζοδρόμια, έλλειψη ραμπών, εκτεθειμένα ανεξέλεγκτα εμπορεύματα) στον Δήμο Εορδαίας.
Θα πρέπει όλες οι δημόσιες υπηρεσίες να είναι προσβάσιμες και να υπάρχει στάθμευση οχημάτων ΑμεΑ.
Θα πρέπει οι άδειες που δίνονται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να διαθέτουν ανάλογη είσοδο καθώς και χώρο wc.
Στα έργα που δημοπρατείτε, προτείνουμε στην επιτροπή παραλαβής καθώς και κατά την διάρκεια υλοποίησης του έργου, να ζητείται η συνδρομή μας για την καταλληλότητα του έργου ως προς την προσβασιμότητα.
Στην επιτροπή διαβούλευσης που συμμετέχουμε είχαμε θέσει θέμα, να υπάρχει σωστή πρόσβαση σε όλο το φυσικό και δομημένο περιβάλλον που έχει ο δήμος, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν γίνει πολλά πράγματα.
Τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν αυτά που η πολιτεία έχει θεσπίσει με νόμους.
Σας ευχαριστούμε και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 2Ου ΕΠΑΛ