Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Ψήφισμα για την υπεράσπιση της ΔΕΥΑΕ ΔΕΤΗΠ (e-ptolemeos.gr)


Το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας θα βρίσκεται σε εγρήγορση και ετοιμότητα προκειμένου να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τις δύο δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Εορδαίας και συγκεκριμένα τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης(ΔΕΥΑΕ) και τη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης (ΔΕΤΗΠ) και δεν θα επιτρέψει να παραδοθούν σε ιδιώτες.
Ψήφισμα στο παραπάνω πνεύμα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Τρίτης- εκτός ημερήσιας διάταξης, μετά από σχετική ενημέρωση και εισήγηση της Δημάρχου. Η Παρασκευή Βρυζίδου ανέφερε συγκεκριμένα ότι πρόκειται για δύο δυναμικές και βιώσιμες επιχειρήσεις, με μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα σε εξέλιξη, και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να μπαίνουν στο στόχαστρο για κλείσιμο, προκειμένου να εξευρεθεί ο αριθμός των υπαλλήλων που προορίζονται για απόλυση από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πόσο μάλλον, πρόσθεσε, που καμία από τις επιχειρήσεις αυτές δεν έχει πλεονάζον προσωπικό.
Ενημέρωσε ότι ήδη οι διοικήσεις των δύο επιχειρήσεων έχουν καταθέσει εγγράφως με ψηφίσματα τις αντιδράσεις τους σε ενδεχόμενο λουκέτο δημοτικών επιχειρήσεων και τόνισε ότι για κάθε ενδεχόμενο «εμείς πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση.»
Την άποψη ότι τα δημοσιεύματα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας για επικείμενο λουκέτο σε δημοτικές επιχειρήσεις- μεταξύ των οποίων είναι και η ΔΕΥΑΕ και η ΔΕΤΗΠ, δεν είναι καθόλου τυχαία αυτή την εποχή, εξέφρασαν στις τοποθετήσεις τους και οι δημοτικοί σύμβουλοι που πήραν το λόγο, όπως ο δ.σ. Στέλιος Τογρίδης, ενώ χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του δ.σ. Δημήτρη Τραχανά ότι «χωρίς φωτιά δεν βγαίνει καπνός», πόσο μάλλον όταν «στόχος είναι να τα δώσουν όλα σε ιδιώτες».
Την ανησυχία του εξέφρασε και ο δ.σ. Κώστας Ανδρεάδης και ζήτησε να είναι το Δημοτικό Συμβούλιο σε ετοιμότητα και εγρήγορση, αφού δεν είναι μυστικό ότι στόχος η μείωση των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Την αντίδρασή του εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ Νικόλαος Κουσίδης, διότι όπως είπε «η ΔΕΤΗΠ είναι μέσα στις 5 πρώτες δημοτικές επιχειρήσεις της χώρας» και υπογράμμισε κι εκείνος ότι «βεβαίως πρέπει να αντιδράσουμε.»
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
 http://e-ptolemeos.gr/?p=52955#ixzz2mdMiVFSH