Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

«4οι ΠΤΟΛΕΜΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ»: ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ_1η_ΜΕΡΑ


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG
                                       


                       22 Δεκεμβρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Με μία τελετή ισάξια των χαρακτηριστικών  και του κύρους που έχουν αποκτήσει μόλις μέσα σε ελάχιστα χρόνια, ξεκίνησαν επίσημα το απόγευμα του Σαββάτου (23/12)  στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας, οι «4οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες»  κολύμβησης  προαγωνιστικών κατηγοριών (9-10-11 & 12 ετών) που συνολικά περιλαμβάνουν τρείς αγωνιστικές ενότητες.
23 ομάδες, 610 αθλητές, δεκάδες προπονητές, στελέχη και παράγοντες της κολύμβησης σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, παράγοντες του κολυμβητηρίου και φυσικά της Αθλητικής Ακαδημίας των ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ, διοικητικό προσωπικό και εκατοντάδες κόσμου –φίλοι της κολύμβησης και θαμώνες των αθλητών κατάφεραν για 4η συνεχή χρονιά να αναδείξουν το άθλημα της κολύμβησης , το εκπληκτικό αγωνιστικό μέρος αλλά και το θέαμα  που μπορεί να προσφέρει.
Φέτος μετά από 3 επιτυχημένες διοργανώσεις οι προσδοκίες ξεπεράστηκαν κατά πολύ τόσο ως προς την διοργάνωση όσο και ως προς τις επιδόσεις και τις επιτυχίες αποδεικνύοντας στην πράξη το γεγονός ότι καθόλου τυχαία οι «Πτολεμαϊκοί Αγώνες» έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Δεν είναι τυχαίο ότι παράγοντες του αθλήματος θέλησαν να διατυπώσουν τον ενθουσιασμό και τον θαυμασμό τους για την διοργάνωση και τη συμμετοχή (τόσο των αθλητών όσο και του κόσμου) με τη φράση «πρόκειται για ένα εκπληκτικό γεγονός».
Από πλευράς Δήμου και Περιφέρειας αποδόθηκαν τα εύσημα στην Ακαδημία  για την εξαιρετική προσπάθεια και που «καταφέρνει πάντα μέσα από τις αθλητικές διοργανώσεις αλλά και την καθημερινή δουλειά της να δίνει μία διαφορετική διάσταση στα δρώμενα της περιοχής αναδεικνύοντας το άθλημα της κολύμβησης  έχοντας καταφέρει να γίνει ένα ιδιαίτερα αγαπητό άθλημα, πολλά υποσχόμενο», ενώ παράλληλα εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη κάθε δραστηριότητας.   
Κατά την τελετή έναρξης –την οποία τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Εορδαίας Β. Βρυζίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Σόκουτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γ. Παπαδόπουλος και Ι. Κιοσές  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Καμπούρης, ο Αντιδήμαρχος Γ. Ασπράγκαθος, ο Εκπρόσωπος των Εργαζόμενων στο Δ.Σ της ΔΕΗ Γ. Καραβασίλης-  έγινε παρέλαση όλων των ομάδων με 2 κολυμβητές και 2 κολυμβήτριες από κάθε σωματείο, ακολούθησε παρουσίαση από την ομάδα της συγχρονισμένης κολύμβησης ενώ το αγωνιστικό μέρος ξεκίνησε με το τμήμα των Α.μ.Ε.Α το οποίο και βραβεύθηκε συμβολικά από τον αθλητή Ταϊγανίδη Χαράλαμπο και τον γονέα ΑμΕΑ κ.Σαρηγιαννίδη Ιωάννη
Με αναμνηστικές πλακέτες και μετάλλια τιμήθηκαν οι: Γιαζιντζίδου Χριστίνα (χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου), Ταϊγανίδης Χαράλαμπος (3ος Παραολυμπιονίκης στους ολυμπιακούς που έγιναν στο Λονδίνο), Παρμάκης Μιχάλης (1ος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος στον  30Ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας), Βαγγελακάκης Χρυσάφης (για τις επιτυχίες που σημείωσαν οι αθλητές του το 2012, για τη συμβολή του στο Δημοτικό κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας καθώς και στην ομάδα των Δελφινιών).
Οι αθλητές της ακαδημίας Νίκος Βαρβαρούσης και Αναστασία Ασπράγκαθου τιμήθηκαν για την δεύτερη και τρίτη θέση που κατέκτησαν αντίστοιχα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών  που έγινε στην Αθήνα. Για τη συμμετοχή τους στην ίδια διοργάνωση τιμήθηκαν οι αθλητές: Βερύκοκος Ιωάννης, Ηλία Αντιγόνη, Βλάχος Ευστάθιος, Καλαϊτζόπουλος Αλέξανδρος, Μπακάλη Αναστασία, Δεληγιώργη Ευφροσύνη, Παντελίδης Γεώργιος, Γκίνος Αθανάσιος, Δεληγιώργη Αναστασία και Λάππα Γεωργία.  
Στο πλαίσιο της τελετής κληρώθηκαν και τα ποδήλατα που η Ακαδημία των ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ επέλεξε για να δωρίσει φέτος σε 3 τυχερούς κατόπιν λαχειοφόρου αγοράς. Οι λαχνοί που κληρώθηκαν φέρουν τα νούμερα 2833, 6092 και 1978.
Οι «4οι Πτολεμαϊκοί αγώνες» θα ολοκληρωθούν με την τελευταία αγωνιστική που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Κυριακής 23/12.



Γραφείο Τύπου