Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κοζάνη, 18 Δεκεμβρίου 2012


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Στα πλαίσια υλοποίησης των αποφάσεων του εκτάκτου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 3 Δεκεμβρίου 2012
και λόγω της δραματικής οικονομικής κατάστασης στην οποία περιήλθαν οι Δήμοι της χώρας και ειδικότερα της Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας των δυσμενών κλιματολογικών συνθηκών
η Πρόεδρος της ΠΕΔ κα Παρασκευή Βρυζίδου
και οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
παραχωρούν συνέντευξη Τύπου
 την  Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11:00
στα γραφεία της ΠΕΔ, Φον Καραγιάννη 1-3 (3ος όροφος ΑΝΚΟ) .




ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΠΕΔ

Συντονισμό δράσης των δημάρχων Δυτικής Μακεδονίας

Σήμερα 19/12/2012 κοινή συνέντευξη Τύπου 

Συντονισμό δράσης των δημάρχων Δυτικής Μακεδονίας
Τη ζοφερή κατάσταση που βιώνει η αυτοδιοίκηση συζήτησε η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, η οποία διαπίστωσε για άλλη μια φορά ότι οικονομικά βρίσκεται σε οριακό σημείο και η πολιτική της κυβέρνησης την απαξιώνει συνεχώς.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ που συνεδρίασε προχτές, θεωρεί επιτακτική ανάγκη να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τη συνειδητή υποβάθμιση του θεσμού. Γι’ αυτό, στο πλαίσιο υλοποίησης των αποφάσεων του εκτάκτου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 3 Δεκεμβρίου 2012 και λόγω της δραματικής οικονομικής κατάστασης στην οποία περιήλθαν οι Δήμοι της χώρας και ειδικότερα της Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας των δυσμενών κλιματολογικών συνθηκών η Πρόεδρος της ΠΕΔ Παρασκευή Βρυζίδου και οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11 π.μ. 
Στη συνέντευξη αναμένεται ότι θα είναι δραματικοί οι τόνοι των δημάρχων, καθώς θα κληθούν να αποτυπώσουν την κατάσταση που υπάρχει σε πολλές περιοχές, όπου κυριολεκτικά απειλούνται σχολεία με κλείσιμο, επειδή δεν υπάρχει πετρέλαιο θέρμανσης. Βεβαίως, κεντρικό θέμα θα είναι η διάλυση των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες μένουν χωρίς προσωπικό με τις διαθεσιμότητες που φέρνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Να σημειωθεί ότι της συνεδρίασης της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας προηγήθηκε λίγο νωρίτερα η απόφαση προσωρινής εντολής του μονομελούς πρωτοδικείου Κοζάνης, με την οποία επιστρέφουν στις θέσεις τους οι 11 δημοτικοί υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, η οποία θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου. Όλοι οι δήμαρχοι χαιρέτησαν την προσωρινή εντολή του πρωτοδικείου Κοζάνης – μια απόφαση που είναι πανομοιότυπη με αυτή του πρωτοδικείου Ξάνθης – εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους δημοτικούς υπαλλήλους και καταδίκασαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και γενικότερα την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης που απαξιώνει την αυτοδιοίκηση.
Τέλος η Π. Βρυζίδου σημείωσε ότι όλοι οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας καλούμαστε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για τις επόμενες κινήσεις και πρωτοβουλίες, ενώ δεν απέκλεισε την αποστολή επιστολών διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία.
Τέλος, το δ.σ. της ΠΕΔ όρισε εκπροσώπους σε διάφορες επιτροπές.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ www.e-ptolemeos.gr