Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑ: ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 1ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΤΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ







ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ: ΑΠΟ ΤΟΝ BACH ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΣΤΟΝ GERSHWIN"
Με ένα μοναδικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής Πτολεμαΐδας, που αποτέλεσε και την ουσιαστική έναρξη των εργασιών για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Εορδαίας
Την Παρασκευή 31 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε συναυλία με τίτλο:  "…ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ: ΑΠΟ ΤΟΝ BACH ΣΤΟΝ GERSHWIN" και με την συμμετοχή των Καθηγητών του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας ΞΕΝΙΑΣ ΤΣΑΒΚΟΠΟΥΛΟΥ: Σοπράνο, ΠΕΤΡΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΤΗ: Φλάουτο και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ωδείου, ΛΑΖΑΡΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ στο Πιάνο.
Για μία ακόμη φορά, ο αύλειος χώρος της Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας, γέμισε από φιλότεχνους της περιοχής, που είχαν την ευκαιρία και την δυνατότητα να απολαύσουν ολοκληρωμένα τα έργα των γλυπτών, κάτω από το φως της Πανσελήνου.
Μιλώντας κατά την έναρξη της εκδήλωσης η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π κα Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, που είχε και την συνολική ευθύνη του Συμποσίου, ευχαρίστησε την δήμαρχο κα. Παρασκευή Βρυζίδου για το πολιτικό της θάρρος, να αναλάβει ο Δήμος σε  δύσκολη εποχή, την διοργάνωση ενός τέτοιου εγχειρήματος.
Ακόμα αναφέρθηκε  στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και  την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην δημοτική αρχή με την θετική τους ψήφο , αλλά και τα μέλη και τους υπαλλήλους  του ΝΠΔΔ τους οποίους ευχαρίστησε για την συνεργασία τους. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει  επίσης και τους χορηγούς και υποστηρικτές του Συμποσίου, που αποτέλεσαν βασικό παράγοντα για την επιτυχία του.
 Η κα Κρυσταλλίδου αναφέρθηκε στα βασικά στοιχεία του Συμποσίου αναφέροντας χαρακτηριστικά :
«Εννέα  μήνες πυρετώδους  προετοιμασίας , 4000 κιλά μάρμαρο που σμιλεύτηκε,1000 περίπου επισκέπτες,35 μέρες εντατικής δουλειάς και δημιουργίας, πέντε  γλύπτες που άφησαν ένα κομμάτι τους στην πόλη μας, δύο ακαδημαϊκοί ,2 σπουδαίες μουσικές βραδιές, ένα  Αυγουστιάτικο φεγγάρι,  ένα  όνειρο που πραγματοποιήθηκε.
 Το πρώτο συμπόσιο γλυπτικής στην Πτολεμαΐδα σήμερα ολοκληρώνεται και αφήνει πίσω του  παρακαταθήκη 5  σπουδαία έργα για την  πόλη, αλλά και την ευθύνη να συνεχίσουμε μέσα από τον πολιτισμό να διεκδικούμε το καλύτερο για την Εορδαία!»
Κλείνοντας ευχαρίστησε όλους τους επισκέπτες, που αγκάλιασαν  με το ενδιαφέρον τους, τους καλλιτέχνες δείχνοντας  το άλλο πρόσωπο της Πτολεμαΐδας.
Λέγοντας: «Φεύγοντας  οι γλύπτες  δεν  πήραν ως εικόνα της Πτολεμαΐδας τον γκρίζο  καπνό, αλλά τα ζεστά πρόσωπα των φιλόξενων ανθρώπων της.»