Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ


ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG 

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012
Συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο ¨Μνημείο Λιγνίτη¨ στην Πτολεμαΐδα. Βρίσκεται στην έξοδο της πόλης προς Φλώρινα (παλαιά εθνική οδός, απέναντι από το σούπερ μάρκετ LIDL).
Ταυτοποίηση αθλητών, παραλαβή αριθμών και αναμνηστικών.
Μεταφορά με λεωφορεία στα σημεία εκκίνησης των 5 και 10Km αντίστοιχα.
Επιμνημόσυνη δέηση για τους εκλιπόντες συναδέλφους
Εκκίνηση αγώνα
Τερματισμός, βραβεύσεις και γεύμα προς τιμή όλων των αθλητών.


Ρεπορτάζ - 06/09/2012

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον 4ο πανελλήνιο αγώνα δρόμου ΔΕΗ “ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ”



Μεγάλο ενδιαφέρον για τον 4ο πανελλήνιο αγώνα δρόμου ΔΕΗ “ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ”
Τεράστιο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για συμμετοχή στον 4ο πανελλήνιο αγώνα δρόμου ΔΕΗ “ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ” που διοργανώνει το Σωματείο Ενέργειας/ΔΕΗ την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, καθώς ο αριθμός των αθλητών που δήλωσε συμμετοχή ξεπερνά τα 400 άτομα!
Τα παραπάνω τόνισε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτισμού του «Σπάρτακου» και εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής ο Νίκος Παλάσκας, λέγοντας ότι όταν το 2009 ξεκίνησε η πρώτη διοργάνωση του αγώνα δρόμου που είναι αφιερωμένη στους εργαζόμενους της ΔΕΗ που έχασαν τη ζωή τους στη διαδικασία της αέναης παραγωγής λιγνίτη: «δεν πιστεύαμε ούτε εμείς, που ήμασταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι, ότι θα φτάναμε τόσο μακριά και θα είχαμε τόσο μεγάλη επιτυχία», λέγοντας ότι αποτελεί τιμή για το σωματείο ότι η διοργάνωση αυτή έχει καταστεί θεσμός και εντάσσεται στις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις, πράγμα που αποδεικνύει και το γεγονός ότι 5 μέρες πριν τη διοργάνωση του αγώνα οι συμμετοχές στον 4ο αγώνα είχαν φθάσει τις 400. Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία ότι ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων θα ξεπεράσει τους 500, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Πτολεμαΐδας, καθώς η διοργάνωση του αγώνα αυτού στοχεύει στην ανάδειξη διατήρηση της συλλογικής μνήμης της περιοχής, μιας περιοχής που εδώ και 50 χρόνια προσφέρει τα μέγιστα στην ενεργειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. 
Ο κ. Παλάσκας κάλεσε μάλιστα το λαό της Εορδαίας να αγκαλιάσει αυτό τον αγώνα, καθώς πέρα από τον χαρακτήρα μνημοσύνου στους λιγνιτωρύχους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος, ο αγώνας αυτός γίνεται στα χνάρια της πορείας που ακολουθούν οι εργαζόμενοι της περιοχής στα ορυχεία της ΔΕΗ για την παραγωγή του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας. 
Ο αγώνας αποτελείται από δύο σκέλη: το αγωνιστικό Ανδρών – Γυναικών που η απόσταση 10 χιλμ. Που ξεκινά από το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στα ορυχεία και τον Λαϊκό Δρόμο 5χιλμ. Ανδρών – Γυναικών, με σημείο τερματισμού το Μνημείο Λιγνιτωρύχων που βρίσκεται στην έξοδο της πόλης της Πτολεμαΐδας για Φλώρινα (παλαιά εθνική οδός, απέναντι από το σούπερ μάρκετ LIDL), όπου θα πραγματοποιηθεί και η τελετή απονομής των βραβείων στους πρωτεύσαντες.
Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 10.30π.μ. από το Μνημείο Λιγνίτη, ενώ στις 10π.μ. θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση για τους εκλιπόντες εργαζόμενους της ΔΕΗ. 
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι την εκκίνηση του Λαϊκού αγώνα δρόμου των 5 χιλμ. θα κάνει συνταξιούχος της ΔΕΗ που είχε ακρωτηριαστεί σε ορυχείο της ΔΕΗ πριν 30 χρόνια, καθώς και το γεγονός ότι στη διοργάνωση, όπως και στις προηγούμενες, θα λάβουν μέρος και τυφλοί αθλητές. 
Θα υπάρχουν σταθμοί νερού στα 2, στα 5 και στα 8χιλμ. Στον τερματισμό θα διατεθούν στους αθλητές φρούτα, χυμοί και ισοτονικά ποτά, ενώ θα ακολουθεί τους δρομείς επανδρωμένο Ασθενοφόρο με το απαραίτητο πλήρωμα, αλλά και ομάδα διασωστών με αυτοκίνητο (για περιπτώσεις όπως εγκατάλειψη –μικροπροβλήματα κ.ο.κ)..

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ



ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR