Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Η ομιλία της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Εορδαίας για κλείσιμο της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας, το Σάββατο 22/09/2012 στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας




                                 Δείτε την ομιλία της Δημάρχου μετά το 6.35                                                            Πηγή:www.kozan.gr

Η ομιλία της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου
στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Εορδαίας
για κλείσιμο της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας, 
το Σάββατο  22/09/2012
στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας:


"Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,
Κύριε Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου,
Κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι,
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων και φορέων του Δήμου της Εορδαίας,
Αγαπητοί πολίτες και πολίτισσες του Δήμου της Εορδαίας

Ο Δήμος σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο και το Σύλλογο Εμπόρων Πτολεμαΐδας και στη συνέχεια, σχεδόν με όλους τους εκπροσώπους φορέων και τους πολίτες του Δήμου, αποφασίσαμε να συγκεντρωθούμε στην καρδιά της Εορδαίας, στην πλατεία της Πτολεμαΐδας. Για να διαμαρτυρηθούμε για την απόφαση αναστολής λειτουργίας της ΔΟΥ  Πτολεμαΐδας και για την κατ΄ εξακολούθηση συρρίκνωση και κατάργηση των υπηρεσιών στο Δήμο της Εορδαίας.
Σήμερα το 20% της ενέργειας της χώρας παράγεται από την εξόρυξη λιγνίτη από το ορυχείο Μαυροπηγής, σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις της ΔΕΗ στο δικαστήριο των ασφαλιστικών μέτρων που καταθέσαμε σαν Δήμος Εορδαίας, όπου ζητούσαμε οι αποθέσεις να μεταφερθούν και να μην είναι τόσο κοντά στον κεντρικό δρόμο και στα χωριά Προάστιο, Ασβεστόπετρα, Μαυροπηγή, καθώς επίσης και να μην σκεπάζουν ρέματα.
Το επιχείρημα ήταν ότι δεν επιτρέπονται ασφαλιστικά μέτρα στη ΔΕΗ, διότι παράγει ενέργεια, το εθνικό προϊόν, και οποιαδήποτε καθυστέρηση και αλλαγή πορείας, θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση και την οικονομία όλης της χώρας.
Όλη η χώρα και κυρίως οι Υπουργοί που διοικούν και εκπροσωπούν τα συμφέροντα όλης της χώρας, γνωρίζουν ότι σήμερα εδώ σε αυτόν τον τόπο, οι άνθρωποι θυσιάζονται με επιβάρυνση του περιβάλλοντος, με αλλοίωση της εικόνας του και με στέρηση πολλών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων, λόγω της εικόνας αυτής και ότι τέλος τιμωρούνται καθημερινά, πρώτοι και περισσότερο από όλους τους Δήμους, λόγω άγνοιας και αδιαφορίας των αρμοδίων, με τα μέτρα που λαμβάνονται την τελευταία διετία στην Ελλάδα.
Οι συνενώσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών δεν είναι σχέδια επί χάρτου, ούτε απλές διαδικαστικές υποθέσεις είναι στρατηγικοί σχεδιασμοί για την διάσωση της χώρας, μέσα από την εξασφάλιση οικονομίας ορθολογικότερης διαχείρισης και αποτελεσματικότερης παροχής υπηρεσιών στον πολίτη με εκσυγχρονισμό των δεδομένων.
Αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται με λογικές όπου συγχωνεύονται όλες οι ΔΟΥ και μένει μια στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας .
Γιατί υπάρχουν περιοχές που οι αποστάσεις των ΔΟΥ είναι μικρές,
οι συγχωνεύσεις σε ένα κτίριο είναι ικανές και κάποιοι στόχοι επιτυγχάνονται, στην Εορδαία όμως έχουμε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.
Το ενοίκιο που χρειάζεται για το κτίριο και τα λειτουργικά του έξοδα, απαιτείται εκ νέου στον καινούργιο χώρο.
Ο Δήμος με επιστολή στον Υπουργό, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανέφερε ότι θα διαθέσει κτίριο για αποφυγή των εξόδων και όλα τα επιχειρήματα εκείνα για να παραμείνει η ΔΟΥ, από τις μεγαλύτερες της χώρας και Α΄ τάξεως.
Όμως η εξυπηρέτηση των χιλιάδων πολιτών και επιχειρήσεων που θα μετακινούνται, δεν έλαβαν υπόψη τους πόσο κόστος θα επιφέρει σε πετρέλαια και βενζίνες από την τσέπη του πολίτη και κατ΄ επέκταση από τα ταμεία της χώρας σε συνάλλαγμα;
Πως θα λειτουργήσει σωστά μια ΔΟΥ που διαλύεται και αποσυντονίζεται και τέλος η ισοδύναμη Α΄ τάξης ΔΟΥ Πτολεμαΐδας, με της Α΄ τάξης ΔΟΥ Κοζάνης, πως είναι δυνατόν να καταργείται, ενώ διατηρούνται ΔΟΥ υποδεέστερες σε όλη την Ελλάδα, σε αντικείμενο και προϋπολογισμούς .
Η χώρα προσπαθώντας να οργανωθεί αποδιοργανώνεται.
Αυτό οφείλουμε να το μεταφέρουμε στα κέντρα των αποφάσεων, γιατί τα λάθη θα τα πληρώσει όλη η χώρα.
Δεν υπάρχουν περιθώρια.
Η Ελλάδα καταρρέει.
Τα παιδιά μας δεν βλέπουν μέλλον και
οι αποφασίζοντες δυστυχώς, αντί να εφαρμόζουν σχέδια σωτηρίας εφαρμόζουν σχέδια επιτάχυνσης της καταστροφής.
Παίζουν με την υγεία, όταν αντί να στηρίζουν το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας, το Μποδοσάκειο νοσοκομείο, ψάχνουν σολομώντειες λύσεις. Ενώ οι πολίτες υποφέρουν στα θέματα υγείας και σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουν ανάγκη από Δημόσια υγεία, οι κλινικές οριακά ακροβατούν για να σταθούν. Η λειτουργία τους κατάντησε κάποιες φορές να στηρίζεται στο φιλότιμο, τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και στον εθελοντισμό.
Η ΔΕΗ, το νοσοκομείο, η εφορεία, το τελωνείο, το ΙΚΑ, τα σχολεία...
αυτός ο τόπος ανήκει στους πολίτες, και εμείς  Δημοτική Αρχή - πολίτες θα αποφασίσουμε για την διασφάλιση τους και για την τύχη τους.
Τα όποια συμφέροντα, μέσα και έξω από τη χώρα, προσπαθούν να πιέσουν και να εκβιάσουν τις κυβερνήσεις για να οδηγήσουν σε συγκεκριμένες διαδρομές τις εξελίξεις. Πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν και τους πολίτες, οι οποίοι θα υπερασπισθούν σθεναρά αυτό που τους ανήκει.
Δεν υπάρχουν συμβιβασμοί, υποχωρήσεις. Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Ανήκουμε στην Ευρώπη και έχουμε νόμισμα το ευρώ, γιατί δικαιούμαστε να είμαστε στην Ευρώπη και κανείς δεν μας κάνει χάρη.
Οι Έλληνες είναι ένας λαός έξυπνος, εργατικός, ικανός, αποτελεσματικός, όπως οι πρόσφυγες ξεκίνησαν από το 1922 χάνοντας γη, σπίτια, περιουσίες και έφτιαξαν από την αρχή τα πάντα, έτσι και σήμερα εμείς μπορούμε να υποδείξουμε στην Ευρώπη πως θα οργανωθεί καλύτερα για να αναπτυχθεί και να επιβιώσει.
Ο Δήμος Εορδαίας πρωτοστατεί στον αγώνα για τη διατήρηση της αξιοπρέπειας των πολιτών του και δεν θα αφήσει κανένα να εξαθλιωθεί και να μαραζώσει.
Διαμηνύει καταρχήν στους διοικούντες, να συνεργάζονται με τις δημοτικές αρχές και τις τοπικές κοινωνίες και να μην παίρνουν αποφάσεις που βλάπτουν τον τόπο
και σε αυτούς που προσδοκούν να γίνουν ρυθμιστές ή προσεχώς διοικούντες να σταματήσουν να εκμεταλεύονται πολιτικά τις όποιες αρνητικές εξελίξεις για τον τόπο και να χαίρονται με αυτές, νομίζοντας ότι έτσι οι άλλοι πλήττονται και αυτοί κερδίζουν.
Τέλος τα παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών.
Στον αγώνα για τον τόπο μας έχει θέση για όλους όσους αληθινά πιστεύουν και θέλουν ανιδιοτελώς να βοηθήσουν για να βγούμε από την κρίση, να ανακάμψουμε και να ξεκινήσουμε και πάλι την πορεία που μας αξίζει."