Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Με την έλευση της Τιμίας Ζώνης και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Θεραπευτρίας οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 40χρονα από τη θεμελίωση του Ι.Ν. Αγίας Σκέπης










ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
Website: http://www.ptolemaida.gr/


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  
Με βάγια και αναμμένα κεριά ιερός κλήρος και πολίτες υποδέχθηκαν την Τίμια Ζώνη και την ιερή εικόνα της Παναγίας Θεραπευτρίας που έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου (15/9/2012) στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Πτολεμαϊδας, με αφορμή τον διήμερο εορτασμό των 40 χρόνων από τη θεμελίωση της υπέρλαμπρης εκκλησίας.
Επικεφαλής της πανηγυρικής υποδοχής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης-Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, έχοντας δίπλα του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Ιόππης Δαμασκηνό, τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, εκπροσώπους της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και όλων των τοπικών φορέων.
Το πλήθος πιστών που κατέκλυσε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλά και το δρόμο μπροστά από την Αγία Σκέπη, με συγκίνηση και κατάνυξη υποδέχθηκε τα ιερά κειμήλια, που συνόδευαν ιερείς και οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τους ήχους της μπάντας του στρατού.
Ακολούθησε πολυαρχιερατικός εσπερινός, αρτοκλασία και λιτάνευση της Τίμιας Ζώνης και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Θεραπευτρίας.
Το ενδιαφέρον των προσκυνητών προκάλεσε η έκθεση φωτογραφίας, που λειτούργησε στην είσοδο του Ιερού Ναού μέσα από την οποία αναδείχθηκε η ιστορικός της, καθώς και το θεάρεστο έργο που επιτελούν όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή, οι ιερείς και τα εκκλησιαστικά συμβούλια.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις, την πρωτοβουλία των οποίων είχαν ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Σκεπής πατήρ Θεόφιλος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, συνεχίστηκε την Κυριακή 16/9/2012 με αρχιερατικό συλλείτουργο και κτητορικό μνημόσυνο, ιερουργούντων τριών Μητροπολίτων, παρουσία της δημάρχου Εορδαίας, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και άλλων φορέων, ενώ το απόγευμα τελέστηκε ο παρακλητικός κανών υπέρ της Υπεραγίας Θεοτόκου. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις στον αύλειο χώρο της εκκλησίας με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ιεροψαλτών Εορδαίας και των πολιτιστικών συλλόγων της Πτολεμαϊδας.



ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG





Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό: