Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ "100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑ" : Κ.Ε.Δ.Ε ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
















Δηλώσεις της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου
κατά τη διεξαγωγή της δενδροφύτευσης
για τα "100 Χρόνια Εορδαία" στις 28/09/2012
  «Οι εκδηλώσεις για τα 100 Χρόνια της Εορδαίας συνεχίζονται και μέσα αυτές, πολλά μηνύματα οφείλουμε να δώσουμε στη νέα γενιά και ευρύτερα στην περιοχή μας.
Ένα από αυτά είναι η αγάπη στη φύση στο περιβάλλον
και αυτό μπορεί να γίνει με την προστασία του και ενδεικτικά με την δενδροφύτευση.
Σήμερα εδώ, σε αυτό το πάρκο, σε ένα χώρο του οποίου ιδιαίτερα έχει προσέξει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου της Εορδαίας και οι αρμόδιοι,
φυτεύτηκαν 100 δένδρα, με στόχο κάθε χρόνο να φυτεύεται ένα ακόμη, έτσι ώστε μετά από 100 χρόνια να έχουμε 200 επιπλέον δένδρα εδώ.
Η κίνηση είναι συμβολική και όπως είπα και πριν αναφέρεται στο περιβάλλον.
Επίσης πρέπει να ενεργοποιηθεί η νέα γενιά και τα σχολεία.
Ευχαριστούμε τους δασκάλους που έχουν εδώ το σύνολο των παιδιών για να δώσουν το μήνυμα. Αυτό θα επαναληφθεί και τις υπόλοιπες μέρες». 

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG



























Πτολεμαίδα, 28.9.2012

Δεντροφύτευση από τους μαθητές της Πτολεμαΐδας


Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η έναρξη των αθλητικών εκδηλώσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Εορδαίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων ελεύθερης Εορδαίας. Το πρόγραμμα περιλάμβανε δεντροφύτευση στο γήπεδο ρίψεων «Ζαχαρίας Φωστηράς-Αθανάσιος Δεληγιώργης», ενώ θα λήξει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου με την τελετή λήξης και τη βράβευση των ολυμπιονικών-παραολυμπιονικών και αθλητικών σωματείων της Εορδαίας.
Δεκάδες παιδιά τεσσάρων σχολείων της πόλης βρέθηκαν στο γήπεδο ρίψεων και φύτεψαν δέντρα σε μια συμβολική κίνηση προστασίας του περιβάλλοντος. Τα παιδιά δήλωσαν κατενθουσιασμένα από την ενέργεια αυτή, που έγινε στο πλαίσιο της ημερήσιας εκδρομής τους.
Όπως δήλωσε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου «η σημερινή δεντροφύτευση στέλνει το μήνυμα για προστασία του περιβάλλοντος». Η κ. Βρυζίδου ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Στάθης Θεοφυλακτίδης δήλωσε πως στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών στην προστασία του περιβάλλοντος.
Στο μεταξύ συνέντευξη τύπου έδωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι διοργανωτές του εορδαϊκού ημιμαραθώνιου  λαϊκού δρόμου που θα γίνει την Κυριακή, Αθανάσιος Στογιάννης και Σωτήρης Μπηλιούσης μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Ασπράγκαθο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Χρήστο Κεσκερίδη. Όπως τόνισαν  όλοι πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση, στην οποία ο αριθμός των συμμετοχών είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός.