Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

1ος ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ


                                                           


Ο Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας σε συνεργασία με το Δήμο Εορδαίας και άλλους τοπικούς φορείς και κοινωνικές ομάδες έχει τη χαρά να σας ανακοινώσει τη διοργάνωση του 1ου ΕΟΡΔΑΪΚΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 21,1Km, του 1ου ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 8Km καθώς και του ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 2Κm. Η πρώτη προσπάθεια υλοποίησης του αγώνα συμπίπτει με τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της περιοχής και εντάσσεται στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί
 ο δήμος για τα απελευθέρια της πόλης. Ο βασικός σκοπός δημιουργίας αυτού του αγώνα είναι να αναπτύξουμε και να μεταδώσουμε το αθλητικό ιδεώδες, την ευγενή άμιλλα, το φίλαθλο πνεύμα και τη χαρά της συμμετοχής. Επιδίωξή μας επίσης είναι η ανάδειξη της περιοχής αφού η διαδρομή του αγώνα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του Δ. Εορδαίας, περνώντας από έξι τοπικές κοινότητες και την πόλη της Πτολεμαΐδας, στην κεντρική πλατεία της οποίας θα γίνει και ο τερματισμός. Ο αγώνας των 21,1Km ξεκινάει από την Τ.Κ. Φούφα και διασχίζει με τη σειρά τις Τ.Κ. Μηλοχωρίου, Εμπορίου, Αναρράχης, Κρυόβρυσης και Άρδασσας, από όπου και ξεκινάει ο αγώνας των 8Km.
Η αφετηρία των 2Km θα γίνει από τη γέφυρα της Α.Ε.Β.Α.Λ.
Και οι τρεις αγώνες θα έχουν έναρξη στις 10:30π.μ. Θα υπάρχει κάλυψη των αγώνων από την Τροχαία με περιπολικό στην αρχή και το τέλος της πομπής των αθλητών. Παρούσα θα είναι και η Δημοτική Αστυνομία το προσωπικό της οποίας θα ελέγχει τους δρόμους και τις διασταυρώσεις. Η ακούραστη Ε.Δ.Ο.Π (Εθελοντική διασωστική ομάδα Πτολεμαίδας) θα παρέχει τις Α'βοήθειες εάν χρειαστεί, καθώς μέλη της θα είναι διασκορπισμένα σε όλο το μήκος και στο τέλος της διαδρομής. Θα υπάρχει επίσης επανδρωμένο ασθενοφόρο  από τον ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ με γιατρό για ότι περαιτέρω χρειαστεί. Οι Καϊλαρίστας, εθελοντές από τις Τ.Κ από όπου θα περνάει ο αγώνας καθώς και πολιτιστικοί σύλλογοι θα βοηθήσουν στην κάλυψη των διασταυρώσεων και στους σταθμούς ανεφοδιασμού των αθλητών όπου θα έχει από έναν σε κάθε Τ.Κ, άλλους δύο σταθμούς θα έχει από την Αρδασσα μέχρι την Πτολεμαΐδα, στο σύνολο θα είναι 7.Στο 15 με 16Κm θα υπάρχουν ισοτονικά μόνο για τους αγωνιζόμενους του ημιμαραθώνιου. Επίσης θα υπάρχει σήμανση ανά χιλιόμετρο γραμμένο στην άσφαλτο στο δεξί ρεύμα το οποίο και θα είναι κλείστο. Παρακαλούνται  οι αθλητές να κινούνται αποκλειστικά σε αυτό για την δική τους ασφάλεια. Ο συνολικός χρόνος του αγώνα θα είναι στις 3 ώρες για τον ημιμαραθώνιο, πέραν αυτού του χρονικού ορίου οι αθλητές θα τρέχουν χωρίς την κάλυψη της διοργάνωσης. Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για έγκυρη και άμεση ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Θα υπάρχουν κάποια δώρα για τους νικητές και αναμνηστικά μπλουζάκια και μικρογεύματα για όλους τους συμμετέχοντες στα 21.100 και τα 8.000km. Στον αγώνα των 2000Κm θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής. Ολα αυτά τα οφείλουμε στους χορηγούς που μας στηρίζουν και τους ευχαριστούμε βαθύτατα.
Σας  ευχόμαστε από την συμμετοχή σας στην διοργάνωση αυτή με οποιοδήποτε τρόπο να αντλήσετε χαρά και ικανοποίηση. Από την πλευρά μας ελπίζουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που επιβάλλει μια επιτυχημένη τέτοια εκδήλωση.
Να ζητήσουμε προκαταβολικά την κατανόηση για τυχόν δυσκολίες που ίσως παρουσιαστούν στην μετακίνηση των πολιτών του δήμου κατά την διεξαγωγή των αγώνων.