Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΩΔΕΙΟ Δ.Ε. ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ: ΣΕΙΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (Κ.Ε.Δ.Ε)
ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΩΔΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
                                                   Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013
                                                     Γραμματεία Ωδείου Δ.Ε. Μουρικίου
        Τηλ. 24633-50525
                                                                                                                                                                 
                                                  

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το διήμερο 18 και 19 Φεβρουαρίου 2013 το Ωδείο Δημοτικής Ενότητας Μουρικίου (Ω.Δ.Ε.Μ.) πραγματοποίησε σειρά ενημερωτικών επισκέψεων σε όλες τις σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Μουρικίου  καθώς και της Δημοτικής Ενότητας Βαρυκού (Γυμνάσιο-Δημοτικά-Νηπιαγωγεία & Παιδικοί Σταθμοί).
Οι επισκέψεις αυτές εντάσσονταν στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος ενημέρωσης, που για δεύτερη φορά φέτος διοργάνωσε το Ω.Δ.Ε.Μ. με άξονα την θεματική ενότητα ΄΄Γνωριμία με το Δημοτικό Ωδείο, τα Μουσικά Όργανα και τη Μουσική της Δυτικής Μακεδονίας΄΄, με ένα εκλεκτό επιτελείο καθηγητών του Ω.Δ.Ε.Μ.
Κατά την διάρκεια των επισκέψεων αυτών ήρθαν σε επαφή με το ενημερωτικό πρόγραμμα περίπου 500 μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές του Δήμου Εορδαίας και της Δημοτικής Ενότητας Βαρυκού.
Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από το διήμερο αυτό, ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη διοίκηση του Ω.Δ.Ε.Μ., δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός παιδιών με έντονες καλλιτεχνικές κλίσεις και δεξιότητες, και ειδικότερα  στη μουσική, φάνηκε ότι υπάρχει. Επίσης ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι μαθητές εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για τις σχολές, τα τμήματα καθώς και τα σύνολα που προσφέρει το Ω.Δ.Ε.Μ., μετά από κάθε παρουσίαση που πλαισιωνόταν   από ποικίλα μουσικά ηχητικά παραδείγματα, τα οποία παρουσιάστηκαν ζωντανά από τους καθηγητές και τον διευθυντή του Ω.Δ.Ε.Μ.
Θεωρώντας  ότι η πρωτοβουλία αυτή του Ω.Δ.Ε.Μ., έρχεται ως αρωγός στην
προσπάθεια των μαθητών, των γονέων, των δασκάλων και των καθηγητών της περιοχής μας και ότι μέσα από αυτήν θα αναπτυχθούν ουσιαστικές «γέφυρες» επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ όλων των εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου, η διοίκηση του Ω.Δ.Ε.Μ. θα συνεχίσει να οργανώνει ανάλογα τέτοια εκπαιδευτικά προγράμματα με την στήριξη όλης της Δημοτικής Αρχής για παροχή καλλιτεχνικής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου σε όλους τους Δημότες.



               Με εκτίμηση

                         Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ω.Δ.Ε.Μ.
                
                Δημήτριος Καραβέλης

                  Δ/χος Μουσικολόγος Α.Π.Θ.- Συνθέτης- Πιανίστας