Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr: Μήπως η Πτολεμαΐδα είναι η πιο αδικημένη πόλη της Ελλάδας;



Επειδή πρέπει να μιλάμε με στοιχεία (ελέω ΔΝΤ), έκανα μια μικρή έρευνα σχετικά με τα αριθμητικά δεδομένα της πόλης της Πτολεμαΐδας βάσει της τελευταίας απογραφής του2011...
(για τον συρρικνωμένο Δήμο Εορδαίας καλύτερα να μην αναφερθώ):

Παρατηρήσεις επί των πληθυσμιακών μεγεθών: 

1. Με εξαίρεση τις Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι η 27η πόλη της Ελλάδας. 

2. Μαζί με το Αγρίνιο και τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας είναι οι μόνες πόλεις με πληθυσμό άνω των 30.000 που δεν είναι πρωτεύουσες Περιφερειακών Ενοτήτων. Να σημειώσω πως η Νέα Ιωνία είναι ουσιαστικά μία κοινή οικιστική ενότητα με το Βόλο ενώ το Αγρίνιο έχει όλες τις υπηρεσίες και υποδομές (Νοσοκομείο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΟΥ) και Πανεπιστημιακές σχολές, χωρίς ασφαλώς να έχει τεθεί θέμα συγχώνευσης ή κατάργησής τους. 

3. Είναι πληθυσμιακά μεγαλύτερη πόλη από 27(!!!) πρωτεύουσες Περιφερειακών Ενοτήτων (Κιλκίς, Πολύγυρος, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Άρτα, Λιβαδειά, Άμφισσα, Μεσολόγγι, Καρπενήσι, Κόρινθος, Πύργος, Τρίπολη, Ναύπλιο, Σπάρτη, Άγιος Νικόλαος, Ερμούπολη, Σάμος, Μυτιλήνη, Χίος, Κέρκυρα, Αργοστόλι, Λευκάδα, Ζάκυνθος). 

4. Είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας. 

5. Είναι η 7η μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας. 

Αν σκεφτεί κανείς την περιβαλλοντική επιβάρυνση που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια η πόλη σε συνδυασμό με τα παραπάνω στοιχεία, εύλογα αναρωτιέται κανείς:




http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8022.html