Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Παρών στο πανεορδαϊκό συλλαλητήριο Δηλώνουν σωματεία και φορείς της ευρύτερης περιοχής και καλούν σε μαζική συμμετοχή

Ρεπορτάζ - 16/02/2013

Παρών στο πανεορδαϊκό συλλαλητήριο
Τη συμμετοχή τους στο πανεορδαϊκό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου και ώρα 12μ. στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, ενάντια στην υποβάθμιση του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, την απομάκρυνση του Τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ και το κλείσιμο μιας σειράς υπηρεσιών από την Πτολεμαΐδα (τελωνείο, γραφεία Επιθεώρησης Εργασίας και ΟΑΕΕ), ανακοίνωσαν συνδικάτα, το Εργατικό Κέντρο, ο Εμπορικός Σύλλογος Εορδαίας καθώς και πληθώρα πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων.
Με ανακοινώσεις που εξέδωσαν ενημερώνουν για την απόφαση συμμετοχής τους στην κινητοποίηση και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα του δήμου Εορδαίας για την υπεράσπιση του Μποδοσάκειου νοσοκομείου και την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών, καλώντας ταυτόχρονα τα μέλη τους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο. 
Τονίζεται ότι με απόφασή του το Εργατικό Κέντρο Εορδαίας έχει κηρύξει για την Δευτέρα τρίωρη στάση εργασίας προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι, σε όποιο χώρο και αν εργάζονται (δημόσιο ή ιδιωτικό) να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας κλειστά θα είναι την Δευτέρα τα καταστήματα στην Πτολεμαΐδα από τις 11π.μ. έως 2μ.μ. για να μπορέσουν οι έμποροι και εμποροϋπάλληλοι να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο. 
Αντίστοιχες αποφάσεις για κήρυξη στάσης εργασίας, από τις 11π.μ. έως τις 2μ.μ. της Δευτέρας έλαβαν επίσης το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Εορδαίας, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Εορδαίας, το Σωματείο των Εργαζομένων στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο και στη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης, καλώντας τα μέλη τους και όλους τους κατοίκους της περιοχής σε αγώνα για: 
Να σταματήσει η διαρκής υποβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου. 
- Να παραμείνει το ΤΕΙ Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα. 
- Να συνεχίσει να λειτουργεί η Επιθεώρηση Εργασίας. 
- Να παραμείνει το Τελωνείο. 
- Να μην κλείσει το γραφείο του ΟΑΕΕ. 
Την ίδια ώρα τη στήριξη και συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του δήμου Εορδαίας εκφράζουν τα σωματεία Ενέργειας/ΔΕΗ «Σπάρτακος» και «Ένωση». 
Η «Ένωση» μάλιστα καλεί « όλους τους Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης να αντιδράσουν και να ανταποκριθούνε σε αυτά που τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες» τονίζοντας ότι «εάν δεν μπορούν ας παραιτηθούν». Καλεί ταυτόχρονα «όλους τους εργαζόμενους, τους φορείς, την περιφέρεια, τους πολίτες να αποτρέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά, τα σχέδια εκείνων που αποφασίζουν για την τύχη της περιοχής χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για την περιοχή». 
Σημειώνεται ότι κάλεσμα συμμετοχής των μελών τους στο πανεορδαϊκό συλλαλητήριο εξέδωσαν επίσης ο Σύλλογος Μηχανικών Διπλωματούχων Μηχανικών Εορδαίας, ο Σύλλογος Δρομέων και Οδοιπόρων Εορδαίας, πολιτιστικοί σύλλογοι (Μικρασιατών, Βλατσιωτών κλπ).
Εξάλλου, το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο περιφερειακής ενότητας Κοζάνης με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι τάσσεται κατηγορηματικά κατά της συρρίκνωσης και του κλεισίματος Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών στο Δήμο Εορδαίας. Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Κυριακίδης απέστειλε στη Δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου την κάτωθι επιστολή συμπαράστασης: 
«Αξιότιμη κα  Δήμαρχε,
Με την ευκαιρία της δυναμικής κινητοποίησης του Δήμου σας και όλων των παραγωγικών του Φορέων ενάντια στην επιχειρούμενη απογύμνωση της Πτολεμαίδας από Υπηρεσίες και  Δημόσιους Οργανισμούς, όπως είναι η Δ.Ο.Υ., το Τελωνείο, ο ΟΑΕΕ κ.α., σας ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο μας και η επιχειρηματική κοινότητα της Περιφερειακής μας Ενότητας, που εκπροσωπεί, συντάσσεται στο πλευρό σας και συμπαραστέκεται στον αγώνα σας για  την αποτροπή τυχόν δυσμενών εξελίξεων σχετικά.
Το Επιμελητήριό μας δηλώνει παρών στην κινητοποίηση της Δευτέρας 18/2/2013 και είμαστε στη διάθεσή σας για κοινές ενέργειες».


Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR