Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

www.diafaniaptol.gr: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ - Μεγαλειώδες συλλαλητήριο στη Πτολεμαΐδα_18/02/2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ - Μεγαλειώδες συλλαλητήριο στη Πτολεμαΐδα

Με μια πρωτοφανή συγκέντρωση σε όγκο και παλμό που συγκέντρωσε πάνω από 3 χιλιάδες πολίτες, στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας ο λαός της Πτολεμαΐδας ενωμένος και μια γροθιά, εξέφρασε την αγανάκτηση του μπροστά στα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της περιοχής που είναι…
Image

Image
Η κατάργηση του Τμήματος Μαιευτικής, η επιχειρούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείο και της μονάδας χημειοθεραπείας, το κλείσιμο του γραφείου του ΟΑΕΕ καθώς και του τελωνείου και του γραφείο επιθεώρησης εργασίας.
Η αθρόα και αναμενόμενη συμμετοχή πολιτών από όλες τις ηλικίες μαρτυρεί τη σοβαρότητα της πρωτόγνωρης κινητοποίησης.
Image
Τα εμπορικά μαγαζιά όπως και οι καφετέριες μετά από απόφαση των συλλόγων τους έκλεισαν στις 11 ενώ όλα τα σωματεία εργαζομένων καθώς και όλοι οι σύλλογοι (πολιτιστικοί, αθλητικοί ) της πόλης έδωσαν το παρών σε μεγαλειώδη συγκέντρωση που δεν είχε προηγούμενο τα τελευταία χρόνια για την πόλη.
Κοντά στη προσπάθεια του Δήμου βρίσκεται και η εκκλησία με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο να δίνει το παρών όπως πολλοί ιερείς.
Image
Οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας βιώνουν πλέον τον απόλυτο παραλογισμό. Την ώρα που οι υπουργοί διατυμπανίζουν πως παίρνουν μέτρα στη λογική του εξορθολογισμού του κράτους για να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, η Πτολεμαΐδα βιώνει την μέγιστη αναποτελεσματικότητα, που μεταφράζεται σε τεράστια καθημερινή ταλαιπωρία σε κόστος, χρόνο, χρήμα με την καθημερινή μετακίνηση των πολιτών στην Κοζάνη για τη διεκπεραίωση τρεχουσών υποχρεώσεων τους.
Απαίτησαν:
Image
-Να γυρίσει η έδρα της διοίκησης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο
Να αυξηθούν οι κλίνες
Να έχει ανεξάρτητη μονάδα χημειοθεραπείας
Να στελεχωθεί με γιατρούς, για την απρόσκοπτη λειτουργία του συνόλου των κλινικών του.
Image
-Να παραμείνει το ΤΕΙ Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα και να συμπληρωθεί με δεύτερο τμήμα.
Image
-Να παραμείνει το Τελωνείο.
Image
-Να διατηρηθεί το γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας και το γραφείο ΟΑΕΕ – Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών Πτολεμαΐδας.
Image
Η Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Παρασκευή Βρυζίδου ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της:
«σήμερα εδώ στην Πτολεμαΐδα στην έδρα του Δήμου της Εορδαίας συγκεντρωμένοι πολίτες ενώνουν τις ισχυρές φωνές τους απέναντι σε πράγματα που πλήττουν τον πολίτη. Ήμαστε εδώ για τη ναυαρχίδα της υγείας το Μποδοσάκειο που εξυπηρέτησε χιλιάδες περιστατικά και πρέπει να μείνει ισχυρό με δική του διοίκηση, ισχυροποιημένο από στελέχη και νοσηλευτικό προσωπικό για να μπορεί να στηρίζει τους πολίτες που το έχει ανάγκη. Για το ΤΕΙ Μαιευτικής που αγκαλιάστηκε από την πόλη θέλουμε να μείνει εδώ και να έρθει και το δεύτερο τμήμα της εργοθεραπείας για μια ισχυρή σχολή που μπορεί να είναι βιώσιμη και να στηρίξει το ΤΕΙ και ολόκληρη τη περιοχή.
Image
Στέλνουμε ένα μήνυμα ότι η Πτολεμαΐδα και η Εορδαία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν δεύτερης κατηγορίας δήμος όταν σε ορισμένες περιπτώσεις και υπηρεσίες είναι μεγαλύτερος ακόμα και από έδρες περιφερειακών ενοτήτων. Έτσι πρέπει να αναγνωριστεί η εργατούπολη με τους χιλιάδες εργάτες θα πρέπει να έχει την επιθεώρηση εργασίες και τον γραφεί του ΟΑΕΕ και να μείνει και το τελωνείο εν΄ όψει της μονάδας 5 και βέβαια μια ισχυρή Εορδαία που είναι ο ισχυρός κρίκος που συνδέει όλη τη Δυτική Μακεδονία θα μπορεί να στηρίξει και το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ αλλά και την ανάπτυξη μιας παραμελημένης περιοχής».
Image
Ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Πλακεντάς τόνισε «η Πτολεμαΐδα διεκδικεί σήμερα όσο πιο δυναμικά μπορεί το μεγάλο όχι στην υποβάθμιση της. Ο αγώνας δεν είναι 100 μ. αλλά μαραθώνιος και θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τη τελική δικαίωση», ενώ ο πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Γιώργος Αδαμίδης είπε «ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετέχει και υποστηρίζει ότι οι υποδομές υγείας πρέπει να υπάρχουν ενισχυμένες και αυτό προέχει και όχι που θα είναι η έδρα».
Image
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδόπουλος από την πλευρά του ανέφερε «σήμερα ήμαστε εδώ για να διατρανώσουμε την επιθυμία μας και την θέληση μας να στηρίξουμε το νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας που η προϊστορία δείχνει ότι συνεχώς υποβαθμίζετε τουλάχιστο σε επίπεδο διοικητικό. Η καχυποψία που έχει δημιουργηθεί από τους ατυχείς χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων μας οδηγεί πια στην πεποίθηση ότι η συνδιοίκηση των 2 νοσοκομείων δεν έχει να προσφέρει τίποτα και θα πρέπει να επανέλθουμε στο πρότερο μοντέλο των ανεξαρτήτων διοικήσεων. Όταν πια η διοίκηση των νοσοκομείων θα περιέλθει στη περιφέρεια θα μπορούμε τότε με διάλογο να εξορθολογήσουμε το σύστημα προς όφελος των κατοίκων».
Image
Τέλος ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος είπε τα εξής «η τοπική εκκλησία της Ιεράς Μητροπολέως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας όπου υπάγεται και η Εορδαία και είναι η μεγαλύτερη περιοχή της εκκλησίας της ακριτικής μας Μητροπόλεως προσυπογράφει όλα αυτά που είπε η αξιότιμος δήμαρχος. Είναι στο πλευρό όλου του Εορδαϊκού λαού καθ θα αγωνιστεί για τα δίκαια των κατοίκων. Να διατηρηθεί ανεξάρτητο το νοσοκομείο δεδομένου ότι και η εκκλησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο να ιδρυθεί και να γίνει εδώ επί εποχής μητροπολίτη Αυγουστίνου Καντιώτη ο οποίος εργάστηκε ποικιλοτρόπως για να γίνει εδώ και πρέπει να διατηρηθεί. Διότι αυτό το νοσοκομείο είναι στο κέντρο της Εορδαίας και εξυπηρετεί όλη τη Δυτική Μακεδονία. Αλλά και όλες οι υπηρεσίες πρέπει να μείνουν και θα αγωνιστούμε όλοι ο καθένας με τις δυνάμεις του για να διατηρήσουμε αυτά που πρέπει και αρμόζουν στη περιοχή. Ο αγώνας θα στεφθεί με επιτυχία».
Image
Στη συνέχεια έγινε πορεία μέχρι το Δημαρχεία ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας πολλοί κάτοικοι βρέθηκαν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα του νοσοκομείου.
Θεόφιλος Ηλιάδης