Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

www.vetonews.gr: Μεγάλο Συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα. ''Οχι στην αποψίλωση και αποδυνάμωση της πόλης'' φώναξαν οι κάτοικοι


ptolemaida_sylalithr1ptolemaida_sylalith2
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το Πανεορδαϊκό Συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο Δήμος Εορδαίας και στήριξαν όλοι οι φορείς της πόλης.
Θεωρείται ότι έγινε μία από πιο μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την σταδιακή αποψίλωση της πόλης από τις δημόσιας υπηρεσίες.
  Όπως  η υπαγωγή του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου σε ενιαίο νομικό πρόσωπο με το Μαμάτσειο Νοσοκομείο, η προτεινόμενη κατάργηση του τμήματος της Μαιευτικής της Πτολεμαΐδας, από το σχέδιο  «Αθηνά», η κατάργηση του Τελωνείου (μοναδικού στο νομό), η κατάργηση του γραφείου του ΟΑΕΕ.
ptolemaida_sylalitirio Η Δήμαρχος Εορδαίας Π. Βρυζίδου καταχειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους όταν δήλωσε ότι δεν μπορούν άλλο να υποβαθμίζουν και να απομονώνουν την Πτολεμαΐδα με την αποψίλωση των διοικητικών υπηρεσιών και την διοικητική απαγκίστρωση του Μποδοσάκειου νοσοκομείου απο την Πτολεμαΐδα προς την Κοζάνη. 

Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης δεν υπακούνε σε κανένα κανόνα οικονομίας κλίμακας, εξοικονόμησης πόρων, βελτίωσης της παραγωγικότητας ή εξυπηρέτησης του πολίτη. Πολλοί κάτοικοι εκφράζουν την απορία και το παράπονο πώς είναι δυνατόν ο δεύτερος μεγάλος δήμος στην Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας να μην έχει βασικές διοικητικές υποδομές για την εξυπηρέτηση του πολίτη. 
Η Εορδαία είναι ο δεύτερος Δήμος της Δυτ. Μακεδονίας και σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης και υπηρεσιών πρέπει να διαθέτει αυτά που δικαιούται.
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης έγινες πορεία στους δρόμους και στο δημαρχείο της πόλης. Στην συγκέντρωση παρέστησαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου. Το θέμα της Πτολεμαΐδας συζητείται σήμερα το βράδυ στο περιφερειακό συμβούλιο