Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 5Η ΜΟΝΑΔΑ (από τις δραστηριότητες της Δημάρχου τον 1ο μήνα)

14-01-2011
Μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν τα δημοσιεύματα στον τύπο με αναφορά σε έγκυρες πηγές, σύμφωνα με τα οποία είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο της ακύρωσης της κατασκευής της 5ης Μονάδας της Πτολεμαϊδας σε περίπτωση που οι προσφορές ξεπεράσουν τα 1,2 δις ευρώ.
Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, για το ενδεχόμενο της ακύρωσης της κατασκευής της 5ης Μονάδας της Πτολεμαϊδας, δήλωσε τα εξής:
«Η 5η μονάδα είναι δέσμευση της κυβέρνησης στο πλαίσιο της στήριξης του λιγνίτη και του ενεργειακού λεκανοπεδίου και δέσμευση στην τοπική κοινωνία να υλοποιηθεί για τη στήριξη της οικονομίας και της περιβαλλοντικής προστασίας.
Η ΔΕΗ έχει ήδη καθυστερήσει. Είναι προφανές ότι η επιχείρηση μπορεί να ακολουθήσει όποια διαδικασία κρίνει συμφερότερη, διασφαλίζοντας την έγκαιρη υλοποίηση του έργου. Σε καμία περίπτωση όμως,  δεν θα πρέπει οι καθυστερήσεις να οδηγήσουν σε ακύρωση του έργου.
Όπως είναι γνωστό η ΔΕΗ Α.Ε. με μεγάλη καθυστέρηση αποφάσισε να εντάξει στο επενδυτικό της πρόγραμμα 2009 – 2014 την κατασκευή και λειτουργία δύο νέων, σύγχρονων, υψηλού βαθμού απόδοσης λιγνιτικών μονάδων σε αντικατάσταση των παλαιών. Για τον ΑΗΣ ¨Πτολεμαΐδα V¨ αναμένεται ήδη από τον προηγούμενο Απρίλιο η ολοκλήρωση της δημοπράτησης με διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.
Αναμένουμε από πλευράς της αρμόδιας υπουργού κ. Μπιρμπίλη, αλλά και του προέδρου της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Ζερβού να διασφαλίσουν τις διαδικασίες  για σαφείς και δεσμευτικές ημερομηνίες».