Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ


ΔΕΙΤΕ VIDEO:

ΔΕΙΤΕ VIDEO:
Αποφασισμένη να μην αφήσει ούτε τον ελάχιστο χρόνο για περαιτέρω καθυστερήσεις στο θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού Μαυροπηγής φαίνεται η Δημοτική Αρχή Εορδαίας και η Δήμαρχος κ. Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία και επέλεξε να επιστραφούν χέρι χέρι στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος (ΕΜΒΕ) οι κτηματολογικοί πίνακες με τις παρατηρήσεις επ΄ αυτών από τους φερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να προχωρήσουν τάχιστα οι υπόλοιπες προβλεπόμενες διαδικασίες και να μπει σύντομα τέλος στην αγωνία των  κατοίκων.

Ήδη, όπως είναι γνωστό το κτηματολογικό διάγραμμα και οι κτηματολογικοί πίνακες για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού, είχαν αποσταλεί από την ΕΜΒΕ και παρέμεναν αναρτημένοι επί είκοσι ημέρες τόσο στην Πτολεμαΐδα και στο Δημαρχείο, όσο και στο  πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Μαυροπηγής, ώστε να ενημερωθούν  όλοι οι ενδιαφερόμενοι και να υποβάλλουν τις τυχόν παρατηρήσεις και ενστάσεις τους επί των αναγραφόμενων στοιχείων και να ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα.
Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου και μετά από συνεννόηση της Δημάρχου με τους υπεύθυνους της ΕΜΒΕ, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαυροπηγής κ. Αναστάσιος Εμμανουήλ, παρέλαβε από το Δημαρχείο τους κτηματολογικούς πίνακες με τους φερόμενους ιδιοκτήτες, τα εμβαδά και κύρια προσδιοριστικά στοιχεία των προς απαλλοτρίωση ιδιοκτησιών μαζί με τις πενήντα εφτά  (57) συνολικά παρατηρήσεις-ενστάσεις που διατυπώθηκαν σε ότι αφορά τα ονοματεπώνυμα των ιδιοκτητών, την τοποθεσία, το είδος και την έκταση των ακινήτων που πρόκειται να απαλλοτριωθούν, όπως και το διαβιβαστικό, για να μεταβεί οδικώς στη Θεσσαλονίκη και στα γραφεία της ΕΜΒΕ, με σκοπό να παραδώσει όλα τα έγγραφα χωρίς να χαθεί καθόλου πολύτιμος χρόνος.
Στο διαβιβαστικό, που υπογράφεται από τη δήμαρχο Εορδαίας κ. Παρασκευή Βρυζίδου, με θέμα «Επιστροφή Κτηματολογικών Πινάκων και παρατηρήσεων επί των Κτηματολογικών Πινάκων του προς μετεγκατάσταση οικισμού Μαυροπηγής (ΟΔΟΠ 4) για τις ανάγκες εκμετάλλευσης του υποκείμενου λιγνιτικού κοιτάσματος Μαυροπηγής», χαρακτηριστικά αναφέρεται:
«Σας επιστρέφουμε τους Κτηματολογικούς Πίνακες εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας του άρθρου 133 μαζί με πενήντα επτά (57) παρατηρήσεις-ενστάσεις φερομένων ιδιοκτητών.
Παρακαλούμε άμεσα να προβείτε στο έλεγχο των παραπάνω παρατηρήσεων-ενστάσεων προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε το χρόνο και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι Μαυροπηγής.
Στο ενδεχόμενο που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα για την επεξεργασία των παραπάνω ενστάσεων, παρακαλούμε να ενημερωθούμε για να συμβάλλουμε από μέρους μας στην αντιμετώπιση αυτών.
Το χρονοδιάγραμμα κήρυξης απαλλοτρίωσης έτσι όπως αρχικά εγγράφως μας είχε ενημερώσει η ΔΕΗ Α.Ε., ήδη παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση. Η κήρυξη θα έπρεπε να έχει γίνει ως το τέλος του 2010.
Ευελπιστούμε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.
Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση».
Αναφερόμενος σχετικά κ. Εμμανουήλ, διευκρίνισε πως οι παρατηρήσεις-ενστάσεις προέκυψαν μετά από μια λεπτομερή καταγραφή όλων των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων των φερόμενων ιδιοκτητών, που είτε αναφέρονται σε αλλαγές ιδιοκτησιακού καθεστώτος, είτε σε παραλείψεις καταγραφής ορισμένων στοιχείων, όπως π.χ. μέρους τοιχοποιΐας και χώρους ή και στέγες, σκάλες, παράθυρα κ.ά., οπότε θα πρέπει να γίνει επαλήθευση του ορθού των ενστάσεων-παρατηρήσεων από υπαλλήλους της ΕΜΒΕ εντός των επόμενων ημερών και στη συνέχεια οι πίνακες με τα στοιχεία να αποσταλούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενάργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο με τη σειρά του θα προχωρήσει στην κήρυξη απαλλοτρίωσης του οικισμού, για να εκδοθεί και η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και η δημοσίευση στο ΦΕΚ.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΓΡΑΜΜΗ"





ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΠΡΟΣ:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.
 ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ –ΤΜΗΜΑ Α΄
Ταχ. Δ/νση: Κουντουριώτου 6 & Φωκαίας
Τ.Κ. 540 15 Θεσσαλονίκη
Πληροφ: Βασ. Πάτκος Ι.Πασχαλίδου
ΘΕΜΑ :
«ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ (ΟΔΟΠ 4) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ  ΛΙΓΝΙΤΙΚΟΥ  ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ»

Σας επιστρέφουμε τους Κτηματολογικούς Πίνακες εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας του  άρθρου 133 μαζί με πενήντα επτά (57) παρατηρήσεις- ενστάσεις φερομένων ιδιοκτητών.
Παρακαλούμε όπως άμεσα προβείτε στον έλεγχο των παραπάνω παρατηρήσεων- ενστάσεων προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε χρονικά την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι του οικισμού Μαυροπηγής.
             Στο ενδεχόμενο που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα για την επεξεργασία των παραπάνω ενστάσεων παρακαλούμε να ενημερωθούμε για να συμβάλουμε από μέρους μας στην αντιμετώπιση αυτού.
        Το χρονοδιάγραμμα της κήρυξης της απαλλοτρίωσης έτσι όπως αρχικά εγγράφως μας είχε ενημερώσει η ΔΕΗ Α.Ε., ήδη παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση. Η κήρυξη θα έπρεπε να έχει γίνει έως το τέλος του 2010.
        Ευελπιστούμε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.
        Στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ



Συνημμένα : Γενική Διεύθυνση ΔΕΗ Α.Ε  (ΑΡ./ΗΜ:  ΓΔ/ΟΡ/4040/01.10.2010)