Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ (από τις δραστηριότητες της Δημάρχου τον 1ο μήνα)

27-01-2011
Επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, με κοινοποίηση στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου των Ελληνικών Ταχυδρομείων Π. Βουρνά, απέστειλε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, με θέμα «Διατήρηση των παραρτημάτων και των ταχυδρομικών γραφείων ΕΛΤΑ στην Εορδαία».
Η επιστολή της δημάρχου έχει ως εξής:

Κύριε υπουργέ,

Το φημολογούμενο κλείσιμο των ταχυδρομικών γραφείων και των παραρτημάτων ΕΛΤΑ σε απομακρυσμένες περιοχές του δήμου Εορδαίας, που εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο πλαίσιο των περικοπών, θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα.
Μια τέτοια επιλογή, αφενός μεν δεν διασφαλίζει την ορθολογικότερη διαχείριση των δαπανών, με στόχο την οικονομία και αφετέρου αποδυναμώνει το ρόλο των ΕΛΤΑ ως δημόσιου φορέα, που εκτός των άλλων έχει υποχρέωση να επιτελεί  τον κοινωνικό  και αναπτυξιακό του ρόλο, συμβάλλοντας στην διατήρηση και την ανάπτυξη της ζωής στην ελληνική ύπαιθρο. Επιπλέον, πιθανόν να ωθήσει τους πολίτες, που χρόνια τώρα εμπιστεύονται τα ΕΛΤΑ, να επιλέξουν άλλο πάροχο ταχυδρομικών υπηρεσιών.
Τα καταστήματα αυτά εξυπηρετούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και αποτελούν  για τις τοπικές κοινωνίες ένα σημαντικό μέσο εξυπηρέτησης των αναγκών τους, στην επικοινωνία και την οικονομία, καθώς επίσης και στην καθημερινότητα όλων.
Ο δήμος Εορδαίας στο πλαίσιο της συμβολής του στη διατήρηση των παραρτημάτων και των ταχυδρομικών γραφείων ΕΛΤΑ στην Εορδαία, προτίθεται να  παραχωρήσει δημοτικά κτίρια που βρίσκονται στην περιφέρεια και να καλύψει έτσι μέρος των λειτουργικών δαπανών, με στόχο την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Η δήμαρχος Εορδαίας

Παρασκευή Βρυζίδου