Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Έντονη κινητικότητα στο Δήμο Εορδαίας για τον σχεδιασμό αποτροπής της επιχειρούμενης αποδυνάμωσης του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας (από τις δραστηριότητες της Δημάρχου τον 1ο μήνα)

07-01-2011

Συνεχίζεται η έντονη κινητικότητα στο Δήμο Εορδαίας για τον σχεδιασμό αποτροπής της επιχειρούμενης αποδυνάμωσης του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, μετά την ψήφιση τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας που απεντάσσει τα νοσοκομεία της περιοχής από την "άγονη" ζώνη.

Η Δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου μετά τις επαφές, που είχε για το θέμα αυτό με όλους τους αρμόδιους φορείς, συναντήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο Γραφείο της, με τον Αντιπρόεδρο της ΕΙΝΔΥΜ Χρήστο Κατσίνα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και για τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Αναφερόμενη στο θέμα αυτό η κ. Βρυζίδου το χαρακτήρισε ιδιαίτερα σοβαρό δεδομένου ότι δεν αφορά την ποιότητα ζωής αλλά την ίδια την ζωή των πολιτών τονίζοντας πως "δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση ενός ιδρύματος που δημιουργεί ασφάλεια στους πολίτες ενισχύοντας τις δομές υγείας της περιφέρειας".

Εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ολοκληρωμένη ενημέρωση από τον κ. Κατσίνα, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που θα στοχεύουν στην ανατροπή της υπάρχουσας τροπολογίας, ενώ έκανε λόγο και για την ενημέρωση που είχε από τον Βουλευτή Ν. Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο, αναφορικά με την επικείμενη συνάντηση, που θα έχουν στην Αθήνα με τον Υπουργό Υγείας, για την διευθέτηση του προβλήματος, όπου θα καταθέσει ως Δήμαρχος Εορδαίας την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία της.

Η κ. Βρυζίδου, σχολιάζοντας την πληροφορία σχετικά με την άρση της υπάρχουσας τροπολογίας και την κατάθεση νέας, εμφανίστηκε επιφυλακτική, διευκρινίζοντας ότι το θέμα πρέπει να τελειώσει με οριστικές αποφάσεις, ενώ επεσήμανε ότι οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν για την προάσπιση των συμφερόντων του Νοσοκομείου και για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσίνας, τόνισε ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντική η συνάντηση με την Δήμαρχο Εορδαίας, από την οποία βρήκε μεγάλη συμπαράσταση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και των εργαζομένων, ώστε να αγωνιστούν από κοινού για την προώθηση και επίλυσή τους.