Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΜΑΓΕΨΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΩΝ (από τις δραστηριότητες της Δημάρχου τον 1ο μήνα)







05-01-2011

Συνταξίδεψαν μελωδικά το μουσικόφιλο κοινό της περιοχής με τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου και του Συλλόγου Τροβαδούρων Πτολεμαΐδας, στο πλαίσιο της μεγάλης συναυλίας, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Πόλης.
   Η σύνθεση των ήχων, η προσπάθεια των μουσικών, τα ποικίλα μουσικά ρεύματα κάτω από τη μπαγκέτα του Αρχιμουσικού Αργύρη Σαλαγκιώτη και του Μαέστρου Κώστα Καλογήρου, ενθουσίασαν  μικρούς και μεγάλους  που κατέκλυσαν το χώρο.
   "Σήμερα που πολλά θέματα και προβλήματα μας αναστατώνουν τη ζωή, η μουσική είναι ένα κομμάτι που γαληνεύει την ψυχή μας και είναι ο τομέας ο οποίος καλλιεργεί το πνεύμα δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να  βρουν χρήσιμους και ευχάριστους δρόμους",
επεσήμανε στο χαιρετισμό της η Δήμαρχος Εορδαίας  Παρασκευή Βρυζίδου, συγχαίροντας τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας, που όπως είπε αποτελεί ένα δείγμα της ποιότητας και της μουσικής παιδείας της περιοχής μας.
  Στόχος της κοινής αυτής μουσικής συναυλίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Γιάννη Ασπράγκαθο, ήταν η συνύπαρξη δύο σημαντικών μουσικών συνόλων της πόλης για ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα .
  "Καταφέραμε να παντρέψουμε μουσικά τους ώριμους ανθρώπους με τα νέα παιδιά , σε μία προσπάθεια να φέρουμε πιο κοντά τις δύο γενιές", διευκρίνησε ο πρόεδρος των Τροβαδούρων Μιχάλης Δεληκώστας.
  Στη συναυλία συμμετείχαν όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής και των Τροβαδούρων , αποδίδοντας συνθέσεις γνωστών Ελλήνων και ξένων μουσουργών.
  Ήταν μία ευχάριστη βραδιά ψυχαγωγίας και σκέψης, που έδωσε στο κοινό τη δυνατότητα να ταξιδέψει μέσα από τη μαγεία της μουσικής και να συναντηθεί με τις μελωδίες των μεγάλων δημιουργών.