Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗ.ΠΑΙ.ΘΕ. ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙΣ ΚΡΙΣΤΟΜΠΙΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗ ΡΟΖΙΤΑ»

Το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι φιλοξενεί στην πόλη μας για ακόμα μια φορά το θέατρο Σοφούλη.
Το νέο έργο έχει τίτλο "Που να σκάσεις Κριστομπίτα δεν θα πάρεις τη Ροζίτα" και είναι βασισμένο στο θεατρικό έργο του Φεντερίκπο Γκαρθία Λόρκα "Οι φασουλήδες του Κατσιπόρα". Τη διασκευή και σκηνοθεσία έχει κάνει ο Γιάννης Καλατζόπουλος. 
Ο Κουνούπης περιτριγυρίζει ελεύθερος εδώ κι εκεί. Όλα τα βλέπει, όλα τα κοροϊδεύει, όλα τα διορθώνει. Και τώρα μας αφηγείται την ιστορία της μικρής και όμορφης Ροζίτας: Η Ροζίτα αγαπάει τον τρελούτσικο και ονειροπόλο Κοκολίκο. Ο πατέρας της όμως θέλει να την παντρέψει με τον πλούσιο, γέρο και άγριο Δον Κριστομπίτα. Και πάνω στην ώρα εμφανίζεται ο Κουρίτο, που αγαπούσε τη Ροζίτα από μικρό παιδί, αλλά έλειπε ναύτης στα καράβια. Τώρα όμως γύρισε αποφασισμένος να την παντρευτεί.  Τι θα γίνει τελικά; Ποιος θα πάρει τη μικρή, γλυκιά  Δόνια Ροζίτα;
Τι ρόλο θα παίξουν σ’ αυτή τη μπερδεμένη ιστορία ο ταβερνιάρης Συννεφοτρομάρας, ο παπουτσής Λιγοψύχης και ο κουρέας Φίγκαρο; Και η νεράιδα, η Ώρα Μία, που μπαινοβγαίνει στο ρολόι θα βοηθήσει καθόλου; Θα το δούμε… Ο μεγάλος Ισπανός ποιητής Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σίγουρα έχει σκεφθεί ένα δίκαιο, ευτυχισμένο και πολύ… αστείο τέλος!

Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 11.30 στο Πνευματικό Κέντρο.
Τιμή εισόδου: 10 ευρώ


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΔΗ.ΠΑΙ.ΘΕ.

ΔΕΙΤΕ VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=kVwS6uCsOVU&feature=player_embedded


Το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι (ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε), της ΔΕΠΕΚΟΠΠ λειτουργεί φέτος για δεύτερη χρονιά. Από τον Οκτώβριο του 2009, σ’ έναν υπέροχο χώρο στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο, παιδιά από 3,5 έως 15 χρονών έρχονται σε επαφή με το θεατρικό παιχνίδι και μέσα από αυτό γνωρίζουν τη λογοτεχνία, την τέχνη, καθώς επίσης και το ίδιο το σώμα και τα συναισθήματά τους.

Το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί για μας ένα τρένο και με βαγόνια την δραματοποίηση, το κουκλοθέατρο, το θέατρο σκιών, τον αυτοσχεδιασμό, την παντομίμα, τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους σε σχέση με τους άλλους, αποκτούν αυτογνωσία και συναισθηματική ανάπτυξη.
Στο ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε στόχος μας είναι τα παιδιά να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους, να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν, να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους, να πιστέψουν στον εαυτό τους και όλα αυτά μέσα από το παιχνίδι.
Από τον Γενάρη του 2011 στο Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι, λειτουργεί τμήμα ενηλίκων. Η προσπάθεια ξεκίνησε από την επιθυμία γονιών να μπουν στη διαδικασία που μπαίνουν στα παιδιά τους ερχόμενα στις εβδομαδιαίες συναντήσεις και συνεχίζεται με τη συμμετοχή ενηλίκων που αναζητούν διέξοδο από την καθημερινότητα περνώντας ένα δημιουργικό δίωρο και γυρνώντας στις μυρωδιές της παιδικής μας ηλικίας.
Οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες, για 1,5 ώρα και τα τμήματα είναι χωρισμένα ηλικιακά. Οι συναντήσεις των ενηλίκων είναι 2 ώρες την εβδομάδα κάθε Κυριακή.
Υπεύθυνη των τμημάτων είναι η Μάρθα Μαυρίδου, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά 8-4 στα γραφεία της ΔΕΠΕΚΟΠΠ, Παύλου Μελά 4. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2463081232