Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ (από τις δραστηριότητες της Δημάρχου τον 1ο μήνα)



 
ΔΕΙΤΕ VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=KYCMJeFvx6Q&feature=player_embedded

Από την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011, οι κτηματολογικοί πίνακες της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του οικισμού της Μαυροπηγής είναι στην διάθεση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας, προς ενημέρωση. Οι πίνακες των  ιδιωτικών εκτάσεων και των ιδιοκτησιών, καθώς και ο χάρτης έχουν αναρτηθεί στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Εορδαίας και στο κοινοτικό κατάστημα του οικισμού.
Επίσης την Κυριακή 30/01/2011 στο κέντρο νεότητας Μαυροπηγής στις 11:00 π.μ., θα γίνει ενημέρωση προς τους κατοίκους από τη δημοτική αρχή Εορδαίας, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τις αναμενόμενες διαδικασίες για την απαλλοτρίωση του οικισμού.
Όπως τόνισε η δήμαρχος Εορδαίας Π. Βρυζίδου «ο χρόνος που έχει δοθεί για αντιρρήσεις και ενστάσεις είναι 20 μέρες. Εμείς, ως δημοτική αρχή, έχουμε φροντίσει να καταγράφονται όσοι έχουν ήδη ενημερωθεί, προκειμένου όσοι δεν έχουν λάβει γνώση να ενημερωθούν τηλεφωνικά. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι όλοι γνωρίζουν τη διαδικασία και μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα έχουν εκφραστεί τυχόν αντιρρήσεις και ενστάσεις».
Η κ. Βρυζίδου πρόσθεσε πως «είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί γρήγορα και αποτελεσματικά αυτή η φάση της διαδικασίας, προκειμένου να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα. Όπως είχαμε προσυμφωνήσει και επικυρώσαμε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαμε με τη διεύθυνση της ΔΕΗ για τον ορισμό της επιτροπής που θα κάνει αυτοψία στα σπίτια που βρίσκονται σε κατάσταση που δημιουργεί προβληματισμό, έχει προταθεί η άμεση εγκατάλειψη των σπιτιών αυτών με τη μέθοδο της αγοραπωλησίας, ώστε να λυθεί το θέμα γρήγορα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Ο δήμος Εορδαίας θα εντείνει τις προσπάθειες από την πλευρά του για να προετοιμάσει το χώρο και να ολοκληρώσει τα έργα υποδομής, ώστε μετά τις αποζημιώσεις,  οι κάτοικοι της Μαυροπηγής να μπορέσουν και πάλι απρόσκοπτα να ξαναφτιάξουν το χωριό τους».