Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


09-02-2011
Επιστολή στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη έστειλε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου με θέμα τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Κυρία υπουργέ,

Η σχεδιαζόμενη κατάργηση του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε μια κατεξοχήν εργατική περιοχή, όπου μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις, η ΔΕΗ.
Η ευρύτητα του φάσματος των εργασιών και το πλήθος των εργοληπτικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός της ΔΕΗ καθιστούν αναγκαία τη διατήρηση του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας της Πτολεμαΐδας.
Πάγιο αίτημα των εργαζομένων της περιοχής υπήρξε επί χρόνια η δημιουργία τμήματος επιθεώρησης μεταλλείων και αντ’ αυτού σχεδιάζεται τώρα η κατάργηση του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας που εξυπηρετεί πάνω από 2000 επιχειρήσεις.
Ως δημοτική αρχή συντασσόμαστε πλήρως με το αίτημα των εργαζομένων της περιοχής και ζητούμε την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας.
                                                     
                                                      Με εκτίμηση,

                                                 Η δήμαρχος Εορδαίας
                                                  

                                                  Παρασκευή Βρυζίδου