Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΔΩΡΕΑΝ Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (από τις δραστηριότητες της Δημάρχου τον 1ο μήνα)

28-01-2011
ΔΕΙΤΕ VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=iVpO3MI4Yxw&feature=player_embedded

Ελεύθερα μπορούν να εισέρχονται πλέον στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς Πτολεμαΐδας, που λειτουργεί εκτός της Τετάρτης ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο των 2 ευρώ που ίσχυε μέχρι πρότινος για όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τις εισπράξεις να διατίθενται από τη Δημοτική Επιχείρηση Αθλητισμού Πτολεμαΐδας (ΔΕΑΠ), για τη μισθοδοσία προσωπικού της.
Η εξέλιξη αυτή προέκυψε εξ’ αιτίας του γεγονότος ότι η πρώην ΔΕΑΠ, που είχε και την ευθύνη διαχείρισης του χώρου, από τις 31 Δεκεμβρίου 2010 έπαψε να υφίσταται και τελεί υπό εκκαθάριση, οπότε πλέον δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τα χρήματα που εισπράττονται από τους οδηγούς των αυτοκινήτων.
Πάντως η κατάσταση είναι προσωρινή και πολύ σύντομα αναμένεται να τεθεί και πάλι σε εφαρμογή η κανονική λειτουργία του πάρκινγκ, όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Εορδαίας κ. Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η τιμή των 2 ευρώ ήταν αρκετά υψηλή και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους, οπότε και θα προταθεί η μείωσή της στο 1 ευρώ για να διευκολύνονται όλοι οι κάτοικοι της Εορδαίας και της ευρύτερης περιοχής.
«Το μεγάλο πρόβλημα που αυτό τοι διάστημα καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος Εορδαίας, με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», είναι γενικότερα η συγχώνευση όλων των υπό κατάργηση φορέων που είχαν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια τόσο στον πρώην Δήμο Πτολεμαΐδας, όσο και στους Περιφερειακούς Δήμους», ανέφερε ο κ. Σιδηρόπουλος για να συμπληρώσει πως το πρόβλημα συνδέεται και με την εκκαθάριση της ΔΕΑΠ.
Σχετικά με το χώρο στάθμευσης των οχημάτων στη Λαϊκή Αγορά, εξήγησε ότι τα πάντα θα αλλάξουν με τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης του συγκεκριμένου χώρου, ενώ παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει για τον καθορισμό του τέλους.
«Προς το παρόν δε μπορεί να εισπραχθεί κανένα τέλος όσον αφορά τη στάθμευση των αυτοκινήτων. Δεν υπάρχει απόφαση για δωρεάν στάθμευση στο χώρο, αλλά υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα κενό, το οποίο σύντομα θα κληθεί να βάλει σε τάξη το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του, ώστε να λυθεί το ζήτημα οριστικά», είπε ο αντιδήμαρχος, ο οποίος στο μεταξύ διέψευσε τις φήμες ότι ενδέχεται να μισθωθεί ο χώρος της Λαϊκής Αγοράς σε ιδιώτη, για την εκμετάλλευσή του και πάλι ως πάρκιγκ αυτοκινήτων. 
«Δεν υπάρχει ούτε καν σαν σκέψη να δοθεί σε ιδιώτη, Συζητήσαμε με τη Δήμαρχο κ. Βρυζίδου και με αρκετούς Δημοτικούς Συμβούλους, θα το συζητήσουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτή τη στιγμή, η σκέψη που κυριαρχεί είναι να μειωθεί το τέλος, με δεδομένη την οικονομικά κρίση που διέρχεται η χώρα μας  και η περιοχή μας και κατ’ επέκταση και οι πολίτες. Είναι ακριβή η είσοδος των 2 ευρώ και θα ζητήσουμε τη μείωσή του, ώστε να είναι ένα τέλος συμβατό με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα και βέβαια οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί με βάση τα προβλεπόμενα από το νόμο και τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου», επανέλαβε ο κ. Σιδηρόπουλος.
Να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος για τις ανάγκες είσπραξης του τέλους στάθμευσης αυτοκινήτων, απασχολούνταν υπάλληλοι της πρώην ΔΕΑΠ, που εντάχθηκαν πλέον στο προσωπικό του Δήμου Εορδαίας, όπως άλλωστε και υπάλληλοι που υπηρετούσαν στις πρώην Δημοτικές Επιχειρήσεις Ανάπτυξης και Πολιτισμού-Επικοινωνίας-Κοινωνικής Πρόνοιας.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΡΑΜΜΗ»