Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (από τις δραστηριότητες της Δημάρχου τον 1ο μήνα)



30-01-2011

Αφιερωμένη στα 100 χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη του κορυφαίου Έλληνα Λογοτέχνη,  ήταν η Σχολική Εορτή των Τριών Ιεραρχών, που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Εορδαίας, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος  Δασκάλων και Νηπιαγωγών και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

 Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από το Σύλλογο Ιεροψαλτών Εορδαίας τα μέλη του οποίου απέδωσαν τρία τροπάρια της Εκκλησίας, ενώ ο Πατήρ Αυγουστίνος  Αυξονίδης αναφέρθηκε στο βίο της γνώσης και στο βίο της αγιότητας των τριών Ιεραρχών τονίζοντας ότι "αληθινή  παιδεία είναι η μετάληψη της αγιότητας".

 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου επεσήμανε ότι "η μεγάλη επένδυση για το μέλλον του τόπου μας είναι η αναβαθμισμένη παιδεία με τη στήριξη των εκπαιδευτικών και την οργάνωση των Σχολείων, που σε συνδυασμό με την Εκκλησία, αποτελούν τους βασικούς πυρήνες και άξονες οι οποίοι  θα συμβάλλουν στο να ξεπεράσει η χώρα μας, την κρίση βαδίζοντας σε μία ελπιδοφόρα  αναπτυξιακή  τροχιά".


Με ιδιαίτερη γλαφυρότητα η εκπαιδευτικός Όλγα Ντέλλα ανέλυσε το πώς συνδέονται οι τρεις Ιεράρχες με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη επονομαζόμενου ως "ο Άγιος των Ελληνικών Γραμμάτων".
Ο Εκπαιδευτικός Δημήτρης Πορφύρης διάβασε αποσπάσματα  από τα έργα του κορυφαίου Έλληνα Λογοτέχνη , ενώ ο μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ  Χρήστος Κωστογλίδης αναφέρθηκε στο βιογραφικό του.