Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (από τις δραστηριότητες της Δημάρχου τον 1ο μήνα)






09-01-2011
Με τη συμμετοχή 500 αθλητών ηλικιών 10,11 και 12 ετών που εκπροσωπούν 21 σωματεία από τον βορειοελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα από την Κεντροδυτική Μακεδονία, διεξήχθησαν το τριήμερο 7,8 και 9 Ιανουαρίου οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες Κολύμβησης 2011, στο Κλειστό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας, με τη συνεργασία της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας «Δελφίνια» και του δήμου Εορδαίας.
Η τελετή έναρξης των αγώνων πραγματοποιήθηκε με την παρέλαση όλων των σωματείων που συμμετείχαν στη διοργάνωση, παρουσία της δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, του αντιπροέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Αριστείδη Παπαδόπουλο, του βουλευτή νομού Κοζάνης Μιχ. Παπαδόπουλου, αθλητικών παραγόντων και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τις κερκίδες του Κολυμβητηρίου.
Υποδεχόμενη τις ομάδες και τον κόσμο η δήμαρχος Εορδαίας, δήλωσε ότι «είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε και διοργανώνουμε αγώνες αυτού του επιπέδου, στο υψηλών προδιαγραφών Δημοτικό Κολυμβητήριο, το οποίο θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όπως και τις ομάδες που δραστηριοποιούνται σε αυτό. Θα συμβάλλουμε ως δημοτική αρχή, ώστε να διατηρηθεί το αθλητικό πνεύμα της Εορδαίας, που βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο με πολλούς πρωταθλητές που στέλνουν σημαντικό μήνυμα στη νέα γενιά».
Κατά την απονομή των μεταλλίων η κ. Βρυζίδου εξήρε τις επιδόσεις των αθλητών, εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για την άρτια διοργάνωση των 2ων Πτολεμαϊκών Αγώνων που σηματοδοτούν τη συνέχεια μιας προσπάθειας που έφερε θετικά αποτελέσματα με προοπτική για το μέλλον.
Μεγάλη στιγμή για την Πτολεμαΐδα χαρακτήρισε τους αγώνες ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αριστείδης Παπαδόπουλος τονίζοντας ότι «ο δήμος έχει διοργανώσει μεγάλες αθλητικές δραστηριότητες πάντα μέσα από μια αγαστή συνεργασία με την Ομοσπονδία».
Με τη μεγάλη αυτή διοργάνωση αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά το πόσο σημαντικό και χρήσιμο είναι το δημοτικό κολυμβητήριο όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για όλη την Ελλάδα» υπογράμμισε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης Μιχ. Παπαδόπουλος.
Από την πλευρά του ο Ομοσπονδιακός προπονητής και υπεύθυνος λειτουργίας του Κολυμβητηρίου Χρυσάφης Βαγγελακάκης διευκρίνισε ότι στόχος είναι να γίνουν οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες θεσμός,  με στη συμβολή των τοπικών αθλητών και του δήμου Εορδαίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Α.Κ.Α. «Δελφίνια», ενόψει της καινούργιας αγωνιστικής περιόδου, άφησε πολλές υποσχέσεις με την κατάκτηση της 1ης θέσης στη συγκομιδή μεταλλίων κατά την διάρκεια των Αγώνων.