Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Πλήρης αντίθεση και αντίδραση του Δήμου Εορδαίας στο σχέδιο για την «Μικρή ΔΕΗ»




www.eordaia.org

Πτολεμαΐδα, 13/3/2014

Το σχέδιο που συζητείται εδώ και καιρό για τη «Μικρή ΔΕΗ» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και δημόσια κατατέθηκαν οι απόψεις των φορέων, των σωματείων, των Δήμων, των πολιτών και του Δικτύου των Ενεργειακών Δήμων.

Δυστυχώς, παρ’ όλες τις αντιδράσεις, έχει τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη δημιουργία και πώληση της «Μικρής ΔΕΗ», υποτίθεται για την «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Στο βωμό της επιταγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με όρους ανταγωνισμού, δεν μπορεί να τίθεται προς πώληση, αποκλειστικά και μόνο με οικονομικά δεδομένα το «καλύτερο κομμάτι»,  πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχτεί η ΔΕΗ και η χώρα, για να κάνει βήματα προόδου, να σταθεί στα πόδια της και να ξεπεράσει την κρίση.

Η διάνοιξη ορυχείων στο Δήμο της Εορδαίας και η λειτουργία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας είχε όρους απαράβατους, τους οποίους δεν μπορεί κανείς σήμερα να αγνοήσει και να παραμερίσει με την ψήφιση ενός νομοσχεδίου.

Ένας από τους όρους ήταν ο Δημόσιος Χαρακτήρας της ΔΕΗ, η ανταπόδοση στην τοπική κοινωνία παροχών, λόγω των επιδράσεων- βλαβών που έχει υποστεί και η αποκατάσταση της περιοχής.

Το εγχείρημα αυτό:

Είναι επιζήμιο για την χώρα

Καταστροφικό για την ΔΕΗ

Ανέντιμη προδοσία και εκμετάλλευση για τους εργαζομένους, την περιοχή και το μέλλον της νέας γενιάς αυτού του τόπου.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε την συρρίκνωση και την υποβάθμιση της Εορδαίας, την περαιτέρω ανεργία.

Αντιστεκόμαστε ουσιαστικά στο ανεξέλεγκτο ξεπούλημα.

Δυστυχώς η πώληση της «Μικρής ΔΕΗ» σήμερα προμηνύει θύελλες και μεγάλες καταστροφές στο μέλλον.

Αντιδρούμε, προειδοποιούμε και αντιστεκόμαστε με όποιον τρόπο και όποια μέσα διαθέτουμε.

Η Δήμαρχος Εορδαίας


Παρασκευή Βρυζίδου