Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Μαθήματα «πρώτων βοηθειών» για τα ΚΑΠΗ Εορδαίας από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας

DSC07657
Μαθήματα «πρώτων βοηθειών» διδάχθηκαν τα μέλη του Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Εορδαίας, από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας.
«Και στην Τρίτη ηλικία είναι απαραίτητα τα μαθήματα αυτά, γιατί υπάρχουν πολλά περιστατικά που θα πρέπει να ξέρουμε πώς να τα αντιμετωπίσουμε», τόνισε στον “Π” ο Πρόεδρος των μελών του Β’ ΚΑΠΗ Απόστολος Σταυριανίδης, ευχαριστώντας τους εκπαιδευτές της ΕΔΟΠ για την ενημέρωση καθώς και το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΠΠΑΠ του Δήμου Εορδαίας για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων.
Εκπροσωπώντας την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Παρασκευή Κάβουρα, διευκρίνισε ότι πρόκειται για μία από τις πολλές δράσεις της ομάδας σε συνεργασία με το Δήμο Εορδαίας, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη των ΚΑΠΗ σχετικά με το πώς μπορούν να βοηθήσουν σε περιπτώσεις λιποθυμιών, τραυματισμού, αιμορραγιών και εγκαυμάτων, ενώ θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) αλλά και της χρήσης απινιδωτών, με αφορμή την επικείμενη τοποθέτησή τους από το Δήμο, σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι ηλικιωμένοι παρακολούθησαν το σεμινάριο, υποβάλλοντας κάποιες ερωτήσεις στους εκπαιδευτές, ενώ ανάλογη ενημέρωση από την ΕΔΟΠ πραγματοποιήθηκε και στα μέλη του Α’ ΚΑΠΗ του Δήμου Εορδαίας.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
DSC07654 DSC07658