Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

\
www.eordaia.org

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

www.eordaia.org

Γιόρτασαν ενωτικά τα Κούλουμα οι σύλλογοι της Πτολεμαΐδας


DSC05305

ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Μεγάλη ανταπόκριση είχε και το φετινό, δεύτερο κάλεσμα 29 συλλόγων και συλλογικοτήτων της Πτολεμαΐδας για κοινό εορτασμό των Κούλουμων στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας, καθώς πλήθος κόσμου κατέκλυσε το πάρκο και πέταξε τον χαρταετό του, τιμώντας παράλληλα τα σαρακοστιανά εδέσματα που ετοίμασαν και προσέφεραν τα μέλη των συλλόγων και το κρασί που έρρεε άφθονο, προσφορά επιχειρήσεων της πόλης.
Ξεχωριστή νότα στην όλη εκδήλωση, παρά το κρύο, έδωσαν τα μουσικά σύνολα της σχολής «Εμμέλεια» του Γιάννη Λαζαρίδη, καθώς έδωσαν στον κόσμο την ευκαιρία να διασκεδάσει και να χορέψει, ενώ την έκπληξη της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι ιππείς του Ιππικού Συλλόγου Εορδαίας που κατέφθασαν στο πάρκο με τα άλογά τους ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.
Την ικανοποίησή του για την προσέλευση του κόσμου, παρά τον κακό καιρό και το κρύο, στην κοινή αυτή εκδήλωση που διοργάνωσαν 29 σύλλογοι, εξέφρασε εκ μέρους των διοργανωτών ο πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας Βασίλης Καραπίντσιος, δηλώνοντας ότι στόχος είναι να καθιερωθεί ο κοινός γιορτασμός της Καθαράς Δευτέρας και να καταστεί σημείο αναφοράς το Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών: «φιλοδοξούμε αυτό το χώρο να τον αναβαθμίσουμε και να φιλοξενεί πολλές άλλες εκδηλώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τα συγχαρητήριά της στους συλλόγους της Πτολεμαΐδας που ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας καλές συνεργασίες, εξέφρασε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, ευχόμενη «Χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή».
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Εορδαίας, του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας και του Συλλόγου Αρτοποιών οι οποίοι προσέφεραν ψωμί και τις παραδοσιακές λαγάνες της ημέρας.
Ρ.Β.
DSC05297 DSC05291 DSC05284 DSC05283 DSC05280 DSC05270 DSC05263


http://e-ptolemeos.gr/?p=68625#ixzz2vCro1OKC 







kozan.gr: Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών στην Πτολεμαΐδα (Φωτογραφίες & Bίντεο)







ektaktonanagkon1Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αρκετοί είναι αυτοί που βρίσκονται αυτή την ώρα στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών στην Πτολεμαΐδα,  ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο και συλλογική δράση φορέων πολιτισμού, ομάδων κοινωνικών δράσεων και ανθρώπων της πόλης. Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…
ektaktonanagkon1 ektaktonanagkon2 ektaktonanagkon3 ektaktonanagkon5
 Φωτογραφίες και βίντεο από το δημοφιλές γκρουπ της Εορδαίας στο facebook Ptolemaida Greece- 
- See more at: http://www.kozan.gr/?p=148077#sthash.L9sKCleo.dpuf

Κούλουμα στην Πτολεμαΐδα και στα υπόλοιπα διαμερίσματα του Δήμου Εορδαίας


Και φέτος όπως και κάθε χρόνο γιόρτασε η Πτολεμαΐδα καθώς και τα υπόλοιπα διαμερίσματα του Δήμου Εορδαίας,το έθιμο της Καθαράς δευτέρας την αρχή των νηστειών για το ’γιο Πάσχα. 
ImageImage
Από τις 11 το πρωί άρχισε να συρρέει ο κόσμος στο πάρκο εκτάκτων αναγκών προκειμένου να πετάξουν τον χαρταετό και να συνεορτάσουν τα κούλουμα με τους συλλόγους της πόλης και να γευτούν την ζεστή φασολάδα και τα άλλα νηστίσιμα εδέσματα που ήταν προσφορά των συνδιοργανωτών συλλόγων με τον Δήμο Εορδαίας....και ακόμη να χορέψουν και να γλεντήσουν με την παρουσία της μπάντας του Ωδείου "ΕΜΜΕΛΕΙΑ" του Λαζαρίδη Γιάννη μέχρι αργά το απόγευμα!!!!!!!!!!!!!!!!!
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image


http://www.diafaniaptol.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=6290&Itemid=38


Κούλουμα 2014 - Αναρράχη Εορδαίας!!!




Κούλουμα 2014-Πύργοι Εορδαίας!!!